Denne her kyllingeburger med bagte aubergineskiver har ligget i gemmerne noget tid, da jeg faktisk helt havde glemt alt om den. Hvilket er en skam, for den smager skønt! Så den skal I selvfølgelig ikke snydes for.
Det er en dejlig, anderledes burgeropskrift, hvor burgerbollerne er erstattet med bagte aubergineskiver. Det er ikke første gang, at jeg gør det. Se bl.a. denne opskrift på aubergine burger med lam eller denne aubergineburger med oksekød, som er helt tilbage fra dengang jeg startede bloggen i 2012!
Kyllingeburger med hakket kyllingekød
Til denne her kyllingeburger har jeg brugt hakket kyllingekød i stedet for et helt stykke kyllingebryst. Og det smager faktisk rigtig skønt. Og så er det jeg spørger? Hvorfor skal det være helt umuligt at købe hakket, dansk økologisk kyllingekød i de danske supermarkeder?! Det er jo umuligt at opstøve. Jeg køber det på nettet, men hvor kunne det være dejligt, hvis det var til at få dér, hvor man handler ind. Nogle gange har man bare lyst til lidt variation fremfor den nærmest obligatoriske pakke hakket oksekød. Og hvad med dansk hakket lam?! Det er heller ikke til at få nogle vegne.
Kyllingebøffer til andet end burgere
Blot et lille opråb til supermarkederne. Tilbage til kyllingeburgeren. Bøffen er tilsat limeskal, koriander og chili for at give den et lille mexicansk twist. Når Nord spiser med, udelader jeg dog chilien.
Og har man ikke lige lyst til at smide bøffen i en burger, er kyllingebøfferne også perfekte sammen med f.eks. ovnstegte kartofler, og en dejlig creme fraice dressing.
- 500 gr. hakket kyllingekød
- 1 rødløg
- 1 tsk. knust spidskommen
- 1-2 tsk. fint snittet rød chili uden kerner alt efter styrke
- 1 stor håndfuld frisk koriander fint snittet
- Fint revet skal af ½ økologisk lime
- 1 tsk. salt
- 2 auberginer
- Salt
- Olivenolie
- 2 modne avocadoer
- ½ fed hvidløg
- Salt
- Peber
- Limesaft
- 2 tomater
- Skær auberginerne i skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og drys salt over. Lad aubergineskiverne trække i min. 20 min., så noget af bitterheden trækker ud af auberginerne.
- Dup dem tørre med køkkenrulle og hæld olivenolie over. Bag skiverne i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 min.
- Mos avocadoerne og bland dem sammen med presset hvidløg og smag til med salt, peber og limesaft.
- Snit rødløg, koriander og rød chili fint. Kom det i en skål med det hakkede kyllingekød og bland salt, spidskommen og revet limeskal i. Rør farsen grundigt sammen.
- Form 8 bøffer, fugt evt. dine hænder med vand, så de er nemmere at forme, og steg dem færdige på en grillpande.
- Læg en kyllingebøf på en bagt aubergineskive, læg en tomatskive på og fordel den moste avocado oven på. Afslut med en aubergineskive og servér.
1 kommentar
Jeg kan som oftes få øko hakket kyllingekød i min lokale Kvickly