Her kommer mit bud på en lækker lasagne opskrift med oksekød, der er lidt anderledes end de fleste andre lasagner. Jeg er nemlig blevet inspireret af den klassiske chili con carne, og har sådan set valgt at integrere den i en lasagne. Lyder det underligt?…
Når man tænker over det, kan det jo næsten kun gå godt, for jeg mener, lasagne og chili con carne, hvem kan ikke lide det?!? Jeg er i hvert fald ret vild med denne her lidt anderledes lasagne opskrift, så den skulle jo selvfølgelig også deles med jer.
Lækker lasagne opskrift – inspireret af det mexicanske køkken
Jeg har brugt de krydderier, som oftest er i en chili con carne i min kødsauce, og så er der selvfølgelig også bønner i denne her lasagne. Det har den fordel, at lasagnen i den grad mætter! Og i stedet for en bechamelsauce, hvilket jeg syntes, ville være en smule underligt i denne her lasagne, har jeg valgt at servere lasagnen med creme fraiche. Det er derfor en ret vigtig ingrediens i denne her opskrift, da creme fraichen udgør det cremede element, selvom den serveres ved siden af.
Et andet cremet element i lasagnen er bagte aubergineskiver. Dem bruger jeg til at udskifte et enkelt lag pastaplader med, og det giver lige det der ekstra saftige touch til lasagnen.
Jeg kunne også forestille mig, at denne her lasagne ville blive endnu bedre, hvis man serverede en eller anden form for spicy tomatsalsa til eller bare en lækker tomatsalat f.eks. med frisk koriander. Det havde jeg desværre ikke tid til, sådan er det jo nogle gange, men jeg vil lige sende en opfordring, da jeg er sikker på, at det ville smage godt til.
I dag har jeg virkelig været flittig i køkkenet og fået strikket nogle gode opskrifter sammen, som I kan glæde jer til. Det er virkelig SÅ skønt at have fået min fulde appetit og lyst til at lave mad tilbage. Den har været lidt svækket på grund af graviditeten, og særligt de første par måneder var virkelig slemme. Men nu føler jeg virkelig, at jeg er back on track, og det er bare så rart. Der er ikke noget værre end at få kvalme over hver anden ingrediens, der står på en opskrift eller hver anden vare, der står på hylden i supermarkederne. Skønt at jeg er sluppet af med det (størstedelen af tiden) og har fundet den gamle madblogger Julie tilbage ; )
- 400 gr. hakket økologisk oksekød
- 2 løg
- 2 hvidløg
- 1 dåse kidney bønner
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 spsk. tomatkoncentrat
- 2 dl. vand
- 1 spsk. tørret timian
- 1 tsk. spidskommen
- 1/4 tsk. kanel
- 1/2 rød chili mindre eller mere alt efter smag og chiliens styrke
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- Frisk kværnet peber
- 1 aubergine
- Fuldkornspastaplader
- Ca. 200 gr. revet ost jeg brugte en økologisk revet gouda
- Creme fraiche 18 %
- Tomatsalsa eller tomatsalat
- Start med at skære auberginen i skiver på langs. Læg dem på en bageplade og drys salt på. Lad aubergineskiverne stå i min. 20 min., så noget af bitterheden kan trække ud. Dup dem tørre med køkkenrulle, pensl dem med olivenolie, og bag dem i ovnen i ca. 20-25 min., indtil de er dejligt møre.
- Hak løg og hvidløgene og svits dem i en gryde i olivenolie. Lad dem blive gyldne.
- Tilsæt det hakkede oksekød og steg kødet godt igennem.
- Tilsæt timian, spidskommen, kanel og fint snittet rød chili, og rør rundt.
- Kom tomat, tomatkoncentrat, vand og drænede bønner i og rør godt rundt.
- Tilsæt salt, sukker og peber og smag til.
- Lad kødsaucen koge et par minutter, inden lasagnen samles.
- Start med at komme et tyndt lag kødsauce i bunden af et ovnfast fad. Fordel derefter lidt revet ost udover og afslut med et lag pastaplader. Fortsæt med kødsauce og ost og fordel nu de bagte aubergineskiver oven på kødsaucen. Kom kødsauce oven på igen og ost og forsæt med pastaplader og fyld, indtil der ikke er mere tilbage. Men sørg for at øverste lag bliver kødsauce, og gem lidt revet ost til senere.
- Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 200 gr. i ca. 25 minutter. Efter 25 minutter drysses det resterende revet ost oven på lasagnen, og den bages færdig i ca. 10 minutter.
- Servér lasagnen med det samme med creme fraiche og meget gerne en tomatsalsa eller tomatsalat.