Jeg er så heldig at have en mand, der godt kan lide at fiske, eller det vil sige, jeg er heldig, når han fanger noget og tager det med hjem. For noget tid siden var Mikkel i Island og fangede en stor vildlaks. Den blev vakuumpakket og frosset ned, og kom så med retur til Danmark. Den har ligget i min fryser indtil forleden dag, hvor jeg bl.a. brugte noget af den til at lave de her små, skønne laksefrikadeller med kapers, æble og citron.
Laksefrikadeller en yndlingsret!
Laksefrikadeller er en af mine yndlings-fiskeretter, og det er noget, jeg laver med jævne mellemrum. Eller det vil sige, jeg laver det kun, når jeg kan få noget god, økologisk laks til en rimelig penge, for jeg er nemlig ikke så pjattet med norsk konventionelt opdrættede laks, efter at jeg har hørt så meget omkring al den medicin, de bliver proppet med.
De her laksefrikadeller bliver ekstra gode pga. de salte kapers, den syrlige citronskal og det søde æble. De vil passe rigtig godt sammen med en persillesovs og nogle kartofler, eller måske endda i en noget anden boldgade sammen med en basilikumspesto og lidt fuldkornspasta.
- 400 gr. fersk laks
- 1 æg
- 1 spsk. fiberHUSK loppefrøskaller kan købes i helsekostforretninger
- 1/2 løg
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. kapers
- 1/4 æble
- Skal af en 1/2 citron
- Friskkværnet peber
- Smør
- Skær skindet af laksen og skær den i små stykker.
- Kom laksen i en foodprocessor sammen med æg, fiberHUSK, løg, salt, citronskal og peber.
- Hæld farsen over i en skål og bland små æbletern og kapers i.
- Steg laksefrikadellerne på en varm pande med smør eller olie.
4 kommentarer
Ser fantastisk ud 🙂
Tak Samantha! : )
Hej 🙂
Jeg vil lige høre om hvad man kan bruge i stedet for fiberHUSK?
Jeg ville prøve mig frem med 2 spsk. havregryn.