Det her lammefarsbrød med krydderier og yoghurtsauce skal på bordet i aften, når den står på weekend! Det er et lammefarsbrød med de skønneste krydderier, som virkelig smager helt fantastisk sammen, og så ligger farsbrødet ovenpå en cremet, cremet græsk yoghurtsauce med godt med hvidløg. MUMS.
Lammefarsbrødet er endnu et indlæg i rækken af weekendmad, som der fremover vil komme hver fredag. Lidt inspiration til mad der gerne må være ekstra lækkert, og sådan noget økologisk lammekød som det her, synes jeg er ret lækkert. For så meget lam spiser vi faktisk heller ikke herhjemme. Jeg gider ikke købe det lam, man som oftest kan købe i supermarkedet, der kommer hele vejen fra New Zealand!
Det smager da sikkert ganske udmærket, men vi har lam i Danmark! Og så hellere undvære end at skulle købe kød fra den anden side af kloden. Men engang imellem køber jeg økologisk, dansk lammekød på nettet til en rimelig høj pris, men så nyder jeg det også ekstra meget.
Serveringsforslag til lammefarsbrød
Jeg tror, at vi skal have ovnbagte kartofler til, helt plain and simple, men du kunne servere alt muligt til det her farsbrød. F.eks. stegt grønkål med quinoa. Uh, det tror jeg vil være godt sammen med lammekødet. Rødbeder er også et hit til lam. Det kunne måske være mine bagte rødbeder med citron?! I hvert fald er der nok inspiration at hente her på bloggen, hvis du vil finde noget der passer til lam!
Super lækkert lammefarsbrød, der virkelig smager af noget. En opskrift, du vil vende tilbage til!
- 400 gr hakket lammekød
- 1 lille løg
- 1 æg
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk stødt koriander
- 1/2 tsk stødt røget paprika
- 1/4 tsk stødt kanel
- 1/2 tsk salt
- 1 håndfuld frisk bredbladet persille (svarende til ca 2-3 spsk grofthakket)
- 1 håndfuld frisk koriander (svarende til ca 2-3 spsk grofthakket)
- 200 gr græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk citronsaft
- 1 tsk honning
- 1 tsk olivenolie
- salt
Riv løget og bland det sammen med æg og krydderier i en røreskål.
Kom kødet heri, og rør det hele godt sammen, evt. med hænderne.
Form et farsbrød og læg det i et ovnfast fad. Bag dig lammefarsbrød ved 200 gr. i 30 min. 5 min. før, skruer jeg op på grill, så farsbrødet får en flot gyldenbrun farve.
Rør den græske yoghurt sammen med citronsaft, olivenolie, presset hvidløg og honning. Smag til med salt.
Skær skiver af farsbrødet og læg det på et fad med yoghurtsauce. Drys med røget paprika og friske krydderurter og servér.
8 kommentarer
Det lyder bare super, super lækkert – MEN jeg er virkelig ikke så gode venner med lam generelt. Kunne hakket okse (eller andet) være en mulig erstatning? Jeg tænker, retten må på bordet lørdag aften. Mums!
Hej Lisa, Beklager mit sene svar! Men oksekød vil være helt super! Krydderierne fungerer også super godt med okse : )
Årh, det ser for vildt lækkert ud. Det tror jeg, jeg vil lave på onsdag (min mad-dag 😉
Åh, Tusind tak! Ja gør det, det er en skøn ret : )
Julie, Hvor støver man hakket lammekød op? Jeg kan ikke finde det i nogen supermarkeder overhovedet.
Hej Sara, Jeg køber det på Nemlig, hvor det engang imellem også er på tilbud, og så har jeg også fået meget lækkert lammekød hos Aarstiderne!
Super lækker ret. Nem at lave og med masser af smag. Tog chancen og lavede den som ret til mine gæster og det var en ubetinget success. Også for dem, som ikke typisk er så vilde med lam. Det sværeste var faktisk at finde fersk hakket lammekød. Lykkedes mig i 2. forsøg i MENU butik.
Tusind tak! Hvor skønt at høre. Elsker også denne her farsbrød. Og du har ret, det er alt for svært at finde!