Denne her ølkage opskrift smager simpelthen bare så godt! Det er vel egentlig mest et julebrød eller en julekage, men jeg bager det stort set hele året, når der skal bages noget ekstra lækkert. Og det skal der jo oftest, når man som jeg, er én der går op i at hygge nærmest hele tiden. Der skal i i hvert meget ofte et eller andet lækkert på bordet, også selvom det “bare” er mig, der er til stede!
Med et godt lag smør…
Personligt foretrækker jeg at spise skiver af ølkagen med (rigeligt) smør på. Der er ikke noget bedre end en nybagt, lun skive ølkage med koldt smør på. Arh men altså, løber dine tænder også i vand ved tanken?! Og faktisk er det også rigtig godt som tilbehør til et ostebord. Det er i hvert fald noget, vi har taget til os hjemme i min familie, når juleosten kommer på bordet.
Det lyder måske lidt spøjst, men det søde, krydrede brød passer altså super godt sammen med forskellige oste. Her nævner jeg f.eks. havgus eller vesterhavsost. De er eminente på et ostebord og altså også sammen med denne her ølkage. Så hvis du tør, så prøv det!
Ølkage opskrift og andre klassiske juleopskrifter
Og er du ellers på udkig efter andre juleopskrifter, som du selvfølgelig også kan lave hele året, så vil jeg da lige gøre det lidt nemmere for dig her ved at linke til et par af mine øvrige klassiske juleopskrifter. For selvom jeg også godt kan lidt at eksperimentere med opskrifter, som f.eks. de her raw pebernødder, så banker mit julehjerte altså også for de helt gamle, traditionelle juleopskrifter. Så tag endelig et kig på:
- Store småkager med chokolade, ingefær og kanel
- Æbleskiver med kærnemælk
- Brune kager fra min oldemors tid
Super dejlig ølkage opskrift med de bedste julekrydderier og en dejlig juleøl
- 1 flaske hvidtøl
- 500 gr. Hvedemel
- 350 gr. farin
- 1 spsk kanel
- 1 tsk. stdt. ingefær
- 1 tsk. stdt. nelliker
- 1 tsk. natron
- 1/2 tsk. stdt. kardemomme
- Det er rigtig nemt at lave ølbrød efter denne her ølkage opskrift. Man hælder blot en flaske hvidtøl ned i en skål tilsætter alle de øvrige ingredienser og rører det hele godt sammen.
- Det er især vigtigt, at krydderierne bliver blandet godt rundt i dejen.
- Så hældes dejen ned i en stor, smurt rugbrødsform og sættes ind i en forvarmet ovn på 175 grader.
- Jeg plejer at give det ca. 1 time, men prøv dig frem, og stik evt. en strikkepind ned i dejen for at se, om der hænger noget ved.
- Og så er det ellers bare at skære sig en stor skive og smøre et godt lag smør på.
- Det smager fantastisk og det gode er, at brødet holder sig frisk i flere dage, hvis det er pakket godt ind.
- Og så er det særligt gode ved denne her ølkage opskrift, at det smager mindst lige så godt, når det bliver ristet efter et par dage.
25 kommentarer
Skøn opskrift!
Smager skønt???
Tak Silje!
Hvor mange personer vil du skyde på at kagen rækker til? 🙂
Det er lang tid siden, jeg har lavet den. Men en 8 stykker vil jeg tro : )
Denne kage smager helt fantastisk. Jeg tog en skive med flødeskum i stedet for smør, og det kan virkelig også anbefales. Så lækkert!
Ih hvor det glæder mig at høre Emilie! Og mums det lyder godt med flødeskummet.
Fantastisk god kage. Bager den tit ?
Dejligt at høre Kirsten!
En dejlig kage!!!
Med over/under varme, a la gammeldags ovn, eller med varmluft? Hvilket program er tiltænkt til denne opskrift?
ALmindelig ovn uden varmluft.
Har efterhånden bagt denne kage mange gange.
Og alle der har smagt kagen har fået din opskrift.
Så mange tak for den.. den kan virkelig anbefales.
Utrolig lækker kage
Dejligt at høre Tak!
Hvad pakker du kagen ind i ??
Hej Doris, Når den er kølet helt af, en frysepose.
Jeg elsker din ølkage opskrift, har brugt den mange gange!
Nu er det dog ved at være lang tid siden.
Denne gang bager jeg kagen, men hvor jeg først skal bruge den dagen efter.
Har du den i køleskabet eller står den bare ude, pakket ind?
Ih hvor skønt at høre! Ja, bare en i en pose, ikke i køleskabet ; )
Ønsker nyhedsmail
Hvad er målene på din rugbrødsform, L*B? 🙂
Er der nogle af Jer der har serveret ost til ølkagen
Ja! Og det smager skønt!
Hej Julie Karla
Den ser virkelig lækker ud, så den vil jeg da prøve, for så jeg kan få brugt den juleøl som jeg har stående.
Men har lige et spørgsmål.
Er farin det samme som mørk puddersukker eller er farin almindelig sukker?
På forhånd mange tak og rigtig dejlig weekend til dig 🙂
Ja, lige præcis det er det samme som mørk puddersukker! TUsind tak og rigtig god uge til dig! BH Julie