Løvstikkepesto er en helt fantastisk makker til sommerens nye kartofler eller grillet grønt fra grillen. I hvert fald hvis du spørger mig, eller min mor som også er fuldstændig løvstikke crazy. Fedt ord ik’?!
Løvstikke er med i top tre over mine yndlingskrydderurter. Dild er der også og så koriander. Jeg er simpelthen vild med den der kraftfulde bouillon-agtige smag.
Løvstikkepesto eller løvstikkesmør
Sidste sommer lavede jeg en opskrift på løvstikkesmør. Virkelig også et yndlingstilbehør til kartofler! Og hvis du også har krydderurtehaven fuld af løvstikke, ligesom jeg, og ikke mindst i vores lille urban garden ude ved Refshaleøen, så er begge et godt forslag til at bruge løvstikken på bedste vis. Både smørret og pesto kan i hvert fald peppe de fleste sommerretter op.
Super nem og lækker løvstikkepesto, der er perfekt til sommerens nye kartofler
- Ca. 75 gr løvstikke (med stilk)
- 50 gr parmesan
- 25 gr solsikkekerner
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 dl god olivenolie
- salt
Skyl løvstikken godt.
Kom den i en minihakker eller foodprocessor sammen med alle de øvrige ingredienser.
Blend indtil man har en cremet pesto. Skrab evt. ned af siderne undervejs. Smag til med salt, og servér eller gem i køleskab i op til en uges tid. Eller frys den ned i mindre portioner.
Ferie i Sverige
Måske nogle af jer har fulgt med på Instagram, hvor jeg har lagt billeder op fra vores skønne, skønne dage i Sverige. Vi har været så heldige med super godt vejr, og haft de bedste naturoplevelser. Helt klart et højdepunkt, da jeg var ude at plukke vilde blåbær med min lille søn i skoven. Det syntes både han og moren var det fedeste.
Han havde det fedt, fordi han kunne spise ALLE de blåbær han lige havde lyst til. Og jeg fordi, jeg fik samlet en masse blåbær til alle mulige nye opskrifter, jeg har i banken. Nu er fryseren nemlig fyldt helt op.
Der kommer et helt indlæg om min tur til Sverige, hvor jeg giver tips til området og en lille opskrift på den nemmeste blåbærtærte, jeg lavede ud af mine mange blåbær.