Som man kunne se på min Instagram den anden dag, så lavede jeg pasta carbonora i weekenden med pasta lavet på sojabønner. Jeg har før brugt pasta lavet på sorte bønner med stor succes, men nu skulle jeg prøve udgaven med sojabønner. Den var virkelig også god, selvom den med sorte bønner nok er min favorit. Jeg køber det i Malmø, og det er super, hvis man gerne vil have et low carb alternativ til rigtig pasta.
Det var faktisk meningen, at jeg ville bruge bacon til denne her ret, som i en almindelig carbonara, men jeg fik lyst til at prøve at erstatte det med røget mørbrad. Og det var faktisk super lækkert. Det smager selvfølgelig ikke ligesom den traditionelle carbonara, og måske burde jeg slet ikke kalde retten det, men det minder lidt om det. I hvert fald smagte det godt!
Ingredienser (2 pers.)
200 gr. sojabønne pasta eller almindelig pasta
1 dl. fløde
75 gr. parmesan
2 æggeblommer
Friskværnet peber
75 gr. røget mørbrad
Frisk oregano
Tilberedning
Riv parmesanosten og bland den sammen med 1 dl. fløde, 2 æggeblommer og masser af friskkværnet peber. Kog pastaen, indtil den er al dente. Hæld vandet fra, og sæt gryden tilbage på kogepladen, og hæld med det samme fløde- og æggeblandingen i. Lad gryden stå på lavt blus, og rør forsigtigt rundt, indtil saucen hænger ved. Tag derefter gryden af varmen og bland tynde skiver af røget mørbrad i. Servér retten med frisk oregano eller basilikum og godt med revet parmesan.
1 kommentar
Hey den kan nu købes i Kvickly og vist nok også Brugsen der er 3 varianter at vælge imellem.