Siden jeg lavede mine gulerodsboller med mandelmel har jeg eksperimenteret noget mere med sunde boller uden almindeligt hvedemel. Og pga. en sød læser er jeg blevet gjort opmærksom på fiberHUSK loppefrøskaller. Det er super godt at bage med, når der ikke skal hvedemel i dejen.
Siden gulerodsbollerne har jeg haft flere forsøg med low carb brød, der ikke er lykkes 100 procent. Det kunne dog stadig spises, men jeg har ikke været fuldt ud tilfreds.
Jeg er til gengæld super godt tilfreds med denne her opskrift på sunde boller med hasselnøddemel, æblemos og kanel. De smager virkelig skønt, og minder ret meget om almindelige boller. Æblemosen giver bollerne en naturlig sødme og passer helt fortrinligt sammen med hasselnød og kanel. Hasselnøddemelet har jeg købt i Sverige, hvor det er halv pris end herhjemme. Kommer du ikke lige forbi vores nordiske naboer i den nærmeste fremtid, kan du også købe melet i helsekostforretninger.
Jeg har også brugt hvedeklid i bollerne for at give dem et ekstra spark fibre, så det er også nogle sunde boller, der virkelig mætter. Især hvis man spiser dem sammen med en god ost.
OPSKRIFT PÅ SUNDE BOLLER
Sunde Boller med hasselnødder, æble og kanel
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Sunde Boller med hasselnødder, æble og kanel er et low carb alternativ til de hvide boller.
Ret:
bagværk, brød
Køkken:
dansk
Antal: 6 -7
Ingredienser
- 50 gr. hasselnøddemel
- 25 gr. hvedeklid
- 2 spsk. FiberHUSK loppefrøskaller
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. kanel
- 1/4 tsk salt
- 2 spsk. skyr
- 75 gr. æblemos
- 2 stk æg
Sådan gør du
- Rør æggene sammen med æblemos og skyr.
- Tilsæt de tørre ingredienser og rør godt rundt.
- Form 6 boller i hånden ved hjælp af en ske. Dejen er nemlig en lille smule våd. Dyp evt. skeen i vand før du former.
- Bag hasselnøddebollerne ved 200 gr. i ca. 20 minutter, eller indtil de har fået en gylden brun overflade.
7 kommentarer
Uhm, de ser gode ud – og æble kanel kombien går man bare aldrig galt i byen med, slet ikke i selskab med nødder.
– Anne
Tak Anne! Ja, æble, kanel og hasselnødder passer perfekt sammen!
Endnu en spændende opskrift.
Du er bare så dygtig. Jeg har ikke andet end 100 procent vellykkede forsøg med dine opskrifter.
Hasselnøddemel – kværner du så bare hasselnødder? 🙂
Tusind tak Frida! Nej, jeg køber det færdigkværnet i helsekostforretninger eller i Malmø, hvor det er væsentligt billigere end herhjemme.
Man kan lave sin egen mel af forskellige nødder, kerner eller havregryn i en elektrisk kaffekværn. Det er naturligvis små portioner af gangen, men det bliver fint og er jo helt friskt.
Fantastisk gode opskrifter du laver. Jeg er ny på dissidenter, men hold da op hvor er det inspirerende.
Jeg var så inspireret at jeg selv fik frembragt en dressing jeg ikke havde lavet før. Ristede sesamfrø. Afkøles og kværnes i kaffemøllen. Dernæst blandes i noget cremefraiche 9% til man synes det smager godt. Lidt salt og citronsaft efter smag. Smager godt på salat, såvel som kartofler eller rodfrugter.
Mariane ?
Sejt Marianne, tak fordi du delte din opskrift! Og tak fordi du læser med : )
Hader stavekontrol. ‘Din side’ blev til ‘dissidenter’ uden at jeg lagde mærke til det. Skønt! ?