Jeg er vild med denne her opskrift på low carb pizza med blomkål, som er en lidt nemmere udgave end den, jeg normalvis laver, når det skal være low carb, nemlig denne her blomkålspizza opskrift. Forskellen er, at her bruger jeg et helt stykke ovnbagt blomkål som bund og ikke en decideret “blomkålsdej”. Og det smager super godt og er mega nemt!
Lækker low carb pizza er hurtig hverdagsmad
Man kan toppe sine små pizzaer med lige det, man har lyst til. Her har jeg brugt fennikelpølse, mozzarella og ramsløg fra min svigermors have, men du kan putte ALT på! I det hele taget er de her blomkålsbunde, som også går under navnet ‘blomkålssteaks’ bare vanvittigt gode, og jeg kommer også snart med en opskrift på lækre blomkålssteaks med parmesan, hvidløg og urter.
Et lille tip!
Når man skærer blomkålen ud i skiver, så vil man nok få 3-4 hele skiver af et lille økologisk blomkål, som jeg har brugt her. Og resten vil smuldre lidt i mindre buketter. Men det gør ikke noget. De små buketter kan du også bruge. Bare skær dem over i små skiver og top dem med pizzatopping ligesom du gør med de store hele skiver. Så har man nogle små pizzahapsere, og dem i sær er Nord helt vild med!
- 1 blomkål
- Ca. 4 spsk tomatsauce
- Ca. 15-20 skiver salami (jeg brugte fennikelsalami)
- Ca. 1/2 pose revet mozzarella
- olivenolie
- tørret hvidløg (eller brug frisk)
- frisk basilikum eller ramsløg til topping
- salt
- friskkværnet peber
Skær blomkålen i så mange skiver som muligt. Skær også de overskydende buketter i skiver.
Pensl med olivenolie rørt med tørret hvidløgspulver. Drys med salt og peber og bag ved 200 gr. i ca. 20 minutter, eller indtil de er møre.
Tag blomkålsskiverne ud og læg fyldet på. Først tomatsauce, så ost og til sidst salami.
Bag i 10 minutters tid mere, eller indtil osten er smeltet og blomkålen sprød i kanterne.
Drys med friske krydderurter og servér.