Denne her lune squash salat med majs er det perfekte tilbehør til fx kylling. Den er også helt genial at komme i fladbrød, pitabrød eller tortillaer. Og det er sådan en salat, som de fleste kan lide. For der er majs i, og det er jo en sikker vinder. Derudover får salaten også et lille kick af chilisaucen harissa, som uden tvivl er min yndlings indenfor chilisaucer. Men du kan også bruge andre former for chilisaucer. Endelig skal man ikke glemme parmesanosten. Den er virkelig vigtig i denne salat, for det smager jo så godt.
Jeg har lavet denne her squash salat lidt ud fra tanken om, at mange i de næste sommermåneder kommer til at have de skønneste, danske squash i deres haver. Og at der snart kommer til at være overflod af dem i butikkerne. Og så er det jo rart med lidt ny inspiration ved hånden. Ik´?
Lun squash salat som bare bliver endnu bedre til sommer
Ja, nu er denne her salat lavet med økologisk squash fra Spanien og øko frosne majs fra Rema, men prøv lige at tænke på, hvor optur det bliver, når man kan lave salaten med de bedste danske ingredienser. Dér hvor vi taler om kæmpe squash fra Danmark og de sødste, sprøde majs fra den lokale landmand. Det bliver jo så godt. Men indtil da, kan man altså sagtens lave den af de ingredienser, man kan få nu, som jeg har gjort her. Det kan stadig anbefales ; )
Men nu vi taler om majs… Hvem glæder sig ikke til hele danske majskolber med koldt smør og flagesalt! Åh, det blir så godt. Sommerens fantastiske produkter er lige rundt om hjørnet, og jeg kan seriøst ikke vente! Men indtil da vil jeg gå ud i køkkenet og spise resterne af salaten her fra i går.
Super skøn squash salat der er perfekt tilbehør til fx kylling!
- 1 squash
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 150 gr. søde majs
- 2 spsk. finthakket frisk oregano (brug også stænglerne)
- 1 1/2 tsk. harissa (eller anden chilisauce – brug endelig også mere, hvis det skal være mere spicy)
- 1 tsk. citronsaft
- Salt
- 1 dl. fintrevet parmesan (fra helt stykke)
Skær squashen ud i små, fine tern. Snit hvidløget fint. Kom det hele på en pande med olivenolie og steg en 5-7 minutter under omrøring.
Tilsæt majs og lad dem stege med et par minutter.
Tilsæt krydderurter, harissa og citronsaft og smag til med salt.
Vend til sidst en 3/4 af den revne parmesan i.
Kom den lune salat på et fad og drys med resten af parmesanosten og ekstra blade af frisk oregano.
5 kommentarer
Den må vi pröve
Åh gud hvor ser det lækkert ud. Er røget på ugens madplan
Tusind tak!
Kan man bruge aubergine istedet for squash?
Det kan du sagtens!