Her kommer en hurtig og nem salat nemlig lynstegt broccoli med lime, koriander og peanuts, som smager fantastisk for dem, som er vilde med koriander (mig!). Til salaten har jeg brugt ingredienser, som man finder i det thailandske køkken. Jeg er nemlig i den grad blevet inspireret på min rejse til fantastiske Thailand. Lige nu er jeg ved at redigere i alle mine billeder fra ferien, dem er der rigtig mange af, og en del af mine madbilleder kommer snart på bloggen, og det samme gør mange nye asiatisk inspirerede opskrifter. (Den smukke tallerken er i øvrigt købt på et fantastisk thailandsk marked)
Lynstegt broccoli på denne sunde og fede måde
Jeg har brugt kokospalmesukker til dressingen her, da det har et lavere glykæmisk index, og derfor ikke påvirker blodsukkeret i samme grad som det hvide raffinerede sukker. Og så giver det også en dejlig fyldig smag med toner af kokos. Og så har jeg nok snarere brugt to håndfulde peanuts en én, for dem elsker jeg simplethen at putte i salater. Har du ikke lige peanuts ved hånden, kan du også sagtens bruge cashewnødder. Det er også super lækkert og meget thailandsk!
Super skønt thailandsk inspireret tilbehør. Lynstegt broccoli er altid godt!
- 1 lille broccoli
- skal af 1/2 øko lime
- 1 spsk limesaft
- 1 spsk soya
- 1 spsk kokospalmesukker
- 1 stor håndfuld saltede peanuts
- 1 bundt frisk koriander
- Skyl broccolien og skær den ud i små buketter.
Svits broccolibuketterne i et par minutter på en pande ved høj varme. Rør rundt undervejs, så buketterne bliver ristet på alle sider. Læg broccolien over på et fad.
Bland limesaft, soya og kokospalmesukker i en lille skål og rør indtil sukkeret er opløst.
Hæld dressingen over buketterne og riv til sidst revet limeskal over. Pynt med peanuts og groft hakket frisk koriander.
1 kommentar
Fed blog! Har lavet flere af opskrifterne med succes hos både børn og voksne.
Er der en printfunktion, jeg ikke kan få øje på? 🙂