Jeg har boet i Paris i længere perioder og arbejdet som model og min fritid gik egentlig bare med at gå rundt i de parisiske gader og snuse den franske stemning til mig. Jeg har altid været særligt fascineret af de franske konditorier og deres små fine kager, som er så fine og delikate. Særligt madeleinekagen med dens muslingeformede figur har jeg altid været vild med, så den skulle selvfølgelig også med på min blog.
Ingredienser (ca 20 stk.)
90 gr. smør
30 gr. marcipan
3 æg
75 gr. rørsukker
1 æggeblomme
1/2 stang vanilje
Skal af 1/2 citron
15 gr. usaltede pistacier
130 gr. hvedemel
30 gr. hvid chokolade
Tilberedning
Smørret smeltes langsomt i en gryde. Marcipanen smuldres i sukkeret, så det bliver helt fint. Herefter blandes æggene og æggeblommen i sammen med citronskal, vaniljekorn, finthakkede pistacienødder og chokolade. Melet blandes i og til sidst smørret.
Kagedejen hældes i formene, men skal ikke fyldes helt op til kanten, da de hæver lidt.
Kagerne bages i ca. 20 minutter på 175 gr. til de er gyldne og tages ud af formene for at køle af på en rist.