Sponsoreret indlæg i samarbejde med Fiskars – Jeg har nemlig brugt Fiskars skønne pander til at lave denne her opskrift på madpandekager med cremede katareller, æbler og Vesterhavsost. Jeg har et længerevarende samarbejde med Fiskars, som jeg er utrolig glad for, fordi deres ting passer perfekt i mit professionelle liv med sankning til min nye sankebog og madlavning.
En lækker hverdagsopskrift på madpandekager
Denne opskrift er til hverdagen. Madpandekager er jo altid et hit og særligt hos børn, ikke mindst mine egne. Har du ikke kantareller, så brug endelig bare andre svampe.
Jeg har dog været så heldig at opleve det vildeste kantarel år på tæt hold i Sverige, hvor vi har ødegård. Det har simpelthen bugnet med kantareller i år pga. de helt optimale vejrforhold. Og det har betydet, at vi har fået rigtig meget mad med kantareller, og at vi ovenikøbet er så heldige også at have et godt lager i fryseren.
Har du nemlig samlet rigtig mange svampe, kan du gemme dem, ved lige at stege dem kort, og så fryse dem ned. Så har du altid til en lækker pastaret, risotto eller soooovs!
Andre opskrifter med svampe på bloggen
Det er faktisk overraskende få opskrifter, jeg har liggende her på bloggen med svampe. Jeg googlede lige ; ) Men altså der er dog denne svampetoast på under 10 minutter, der også vil være vildt lækker med kantareller! Og så er der denne vegetarburger med portobello, der snildt kunne laves med en Karljohan som stedfortræder. Endelig er der min opskrift på vegetarisk bolognese, der også sagtens kunne klare nogle skønne efterårssvampe.
Tilbage til denne opskrift! Jeg er virkelig begejstret for kombinationen af de cremede svampe, de syrlige æblestykker og så selvfølgelig et generøst drys revet Vesterhavsost. Sidstnævnte giver lige det der ekstra umami, og spiller bare helt genialt godt sammen med kantarellerne. Så jeg håber, du er frisk på at kaste dig ud i opskriften!
- 6 dl mælk
- 6 æg
- 30 g grahamsmel
- 130 g hvedemel
- 1/2 tsk flagesalt
- 75 g smør
- Ca. 350 g klargjorte kantareller
- 1 stort bananskalotteløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk finthakket frisk timian
- 2 dl creme fraiche
- Friskkværnet peber
- 1 rødt æble
- Citronsaft
- Ca. 50 g fintrevet Vesterhavsost
Pisk mælk og æg sammen i en røreskål.
Sigt grahamsmel ned i og pisk godt.
Si hvedemel i og pisk det hele godt sammen.
Kom salt i.
Smelt smørret på den pande, du skal bruge til at bage pandekagerne.
Kom det smeltede smør i dejen og pisk grundigt.
Bag pandekagerne og sæt dem til side, evt. tildækket, så de beholder varmen.
Snit løgene helt fint.
Hak timian helt fint.
Steg løg og timian gyldent.
Kom de klargjorte kantareller på og steg dem møre ved høj varme.
Når det meste af væden fra kantarellerne er fordampet tilsæt creme fraiche.
Skru ned og rør det hele godt rundt.
Smag svampecremen til med flagesalt og friskkværnet peber.
Skæræblet ud i små stykker og vend dem med citronsaft.
Kom en spiseskefuld svampecreme i hver pandekage samt æbletern og revet Vesterhavsost.