Yay, som lovet i mit tidligere indlæg med de klassiske klatkager af risengrød, så kommer her den allerførste januar opskrift på en mættende salat, som skal kickstarte en måned med masser af grønt, uden at det på nogen måde må blive kedeligt!
For en salat med avocado, æg OG bacon med den mest cremede parmesan dressing. Det lyder da ikke dårligt, gør det vel?
En mættende salat med de klassiske ‘BLT’ sandwich ingredienser
Jeg har taget udgangspunkt i den klassiske BLT sandwich. BLT står for Bacon, Lettuce & Tomato. Men jeg har udeladt brødet og gjort det til en salat i stedet. Og så har jeg mixet en skøn parmesan dressing sammen, som i øvrigt også er super lækker sammen med alle mulige andre salater.
Det her er en dejlig mættende salat, fordi den også indeholder noget fedt og protein, og så er den fri for de hurtige kulhydrater, som vi jo nok har fået så rigeligt mange af i December.
Leder du efter en mættende salat til et lidt sundere hovedmåltid, så led ikke længere!
- 75 gr blandede salater
- 8 stk cherrytomater
- 1 stk avocado
- 3 stk kogte æg (3 halve pr mand)
- 4 skiver sprødstegt bacon
- 3 spsk god mayonaise
- 1/2 dl kærnemælk
- 1 fed presset hvidløg
- 25 gr fintrevet parmesan ost (helst fra en hel parmesan)
- Masser af friskkværnet peber
- salt
- fintrevet citronskal efter smag
Start med at blande dressingen. Pisk mayonaise godt sammen med kærnemælk. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt rundt. Smag til med salt, peber og fintrevet citronskal. Tilsæt evt. En lille smule vand, hvis du vil have dressingen mere lind.
Skyl salaten, halvér cherrytomaterne og æggene, skær avocadoen i skiver og fordel de forskellige ingredienser samt bacon på to tallerkner.
Hæld dressingen over, pynt evt. med finthakket frisk purløg og servér.
Flere mættende salater i januar måned
Denne her ‘BLT’ salat er ikke det eneste bud på en mættende salat, der kommer fra mig her i januar måned. Nej, der kommer masser! Jeg elsker et lille benspænd, og jeg har altid selv en ambition om at starte det nye år lidt sundere, så nu kan I jo tage med på min lille madrejse.
Der skal dog også være plads til noget rigtig comfort food her i denne kolde og mørke måned, og så sent som i går lavede jeg da også den bedste Shepherd’s Pie. Den kommer snart på bloggen, og OMG hvor er jeg en sucker for cremet kartoffelmos og den bedste cremede sauce, der har stået og simret med lidt rødvin, laurbær og rosmarin. Mmmm… den blev god og har allerede planer om også at lave den i en vegetarudgave snart.
Og så skal jeg så meget også have gang i min slowcooker, som jeg vist allerede har rost så rigeligt til skyerne, og det er ikke nogen reklame for nogen, men jeg er bare så vild med, hvad den maskine kan kreere af lækre simreretter. Så den kommer også til at køre på højt blus, bogstaveligt talt, her i januar.