Jeg lavede denne her makrelrillette for noget tid siden, men er netop kommet i tanke om den, da jeg skal lave en lignende version i dag, bare med røget ørred. Netto har nemlig økologisk røget ørred som spotvare i denne uge, så jeg har købt et par pakker!
Makrelrillette er en skøn appetizer
Makrelrilletten er en oplagt frokostret, men den er også fantastisk at servere som appetizers ovenpå nogle rugbrødschips (dem fra Lagkagehuset er klart mine yndlings). Og så vil jeg også anbefale at rive lidt frisk peberrod over makrelrilletten. Uha, det smager bare så skønt!
Super lækker makrelrillette
Forb. tid
15 min
Makrelrillette er den perfekte appetizer, når der komme gæster eller en skøn frokostret
Ret:
appetizers, fisk, frokost, Snack
Køkken:
dansk, internationalt, nordisk
Antal: 1 mellemstor portion
Ingredienser
- 150 gr røget makrel
- 1 spsk mayonaise
- 2 spsk skyr
- 1 tsk æblecidereddike
- 1/2 rødt æble
- 1/4 rødløg
- salt
- peber
- knækbrød- eller rugbrødschips
- evt. lidt frisk peberrod
Sådan gør du
- Pil kødet af skindet og undgå at tage benene med.
Mos kødet let med en gaffel og bland skyr, mayonaise og æblecidereddike i.
Smag til med salt og peber. Vend små æbletern og rødløg i.
Servér makrelrilletten på knækbrød eller rugbrødschips og riv gerne lidt frisk peberrod over.
2 kommentarer
Hej Julie,
Jeg vil bare lige sige at jeg idag både fik lavet din lasagne med spidskål plader (og linsesovs i stedet for kød) og din blomkålsblinis med makrelrilette, og det smagte bare simpelthen såååå skønt. Jeg improviserede også lidt med makrel opskriften, men glæder mig til at spise det med torskebiderrogn til frokost imorgen 🙂 Taaak for lækker og sund inspiration, du virkelig go! Glæder mig til at prøve flere af dine lækre opskrifter her.
Venlige hilsner
En glad madsjæl
Åh, hvor er det bare dejligt at starte mandag morgen med sådan en skøn kommentar! Tak Alia : )