Jeg har længe haft lyst til at bage maltboller og da jeg faldt over mørkt maltmel i min lokale helsekostforretning den anden dag, var der ingen undskyldning. Jeg synes, de har den skønneske mørke farve og en dejlig rund og sød smag. Jeg købte, som nævnt maltmelen i den nærmeste helsekostforretning, og ved en hurtig søgning på nettet fandt jeg rigtig mange netbutikker, hvor man også kan købe det, så det skulle være til at få fat i.
Jeg puttede mandler og tørrede figner i bollerne, hvilket kun gjorde dem bedre og jeg spiste dem her til morgen sammen med en god ost og figenmarmelade. En dejligt start på en dejlig dag.
Maltboller med mandler og figner
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Antal: 18 -20
Ingredienser
- 10 gr. gær
- 8 dl. lunken vand
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. honning
- 100 gr. tørrede figner
- 100 gr. mandler
- 2 strøgne spsk. mørkt maltmel
- Ca. 900 gr. hvedemel
- Havregryn til pynt
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning, salt og maltmel.
- Put hakkede figner og hele mandler i dejen og hæld til sidst melet i.
- Rør dejen godt sammen med en grydeske og læg husholdningsfilm over skålen.
- Sæt skålen i køleskabet natten over i min. 12 timer.
- Når dejen er hævet, bruges to skeer til at forme bollerne, som drysses med havregryn og bages ved 240 gr. i ca. 20 minutter.