Jeg er endelig ved at være færdig med mit speciale, og det er virkelig en stor befrielse. Det har været en lang proces og har krævet meget tid sammen med mig selv, nok lidt for meget. Så nu er det dejligt, at det snart er afleveret, så jeg har tid til at være sammen med mine venner og familie igen. Grunden til at jeg nævner det er fordi min kæreste og jeg tog glæderne lidt på forskud den anden dag, og drak lidt champagne for at fejre, at jeg snart var i mål. Og når der er champagne skal der jo også en lille snack til, og det blev denne her appetizer, som jeg har lavet nogle gange før, og som jeg selv er helt vild med. Jeg er ret glad for den spanske Manchego ost. Den er mild, men har stadig en karakteristisk smag, og så har den nærmest en smøragtig eftersmag. Den er skøn. Jeg serverer den sammen med et sødt rødt æble og frisk persille, hvilket er en kombination, som smager skønt og så ser det ikke mindst rigtig flot ud på et fad. Halvtreds procent af denne rets charme kommer fra anretningen, så det er en meget vigtig del. Hvis man har lyst kan man også udskifte æblet med pære.
Ingredienser
200 gr. manchego
1 æble
Frisk persille til pynt
Tilberedning
Skær manchegoen og æblet i fine skiver og læg skiftevis ost og æble rundt på et fad. Pynt med frisk persille og server.
2 kommentarer
Manchego er bare mums!
Første gang jeg smagte osten var på en sandwich fra et meget populært sted tæt på Nørreport st.
Hvis jeg husker det rigtigt, så hedder det Smagsløget.
Kan forestille mig, at manchegoen smager skønt sammen med et saftigt æble 🙂
Hej Susann,
Ja manchego smager nemlig så skønt, og især sammen med æble : )