Det her er min allerbedste marinade til kylling, og opskriften er den første i en ny serie her på bloggen, som hedder ‘weekendretter‘. Hver fredag vil jeg poste en opskrift, der egner sig rigtig godt som weekendret, hvor det gerne må være ekstra lækkert. Det kan være alt fra middagsretter, til morgenmad/brunch og skønne desserter. Så håber I kan finde lidt inspiration til weekendens madlavning.
En marinade til kylling med appelsin og frisk rosmarin
Denne her marinade har jeg brugt til at marinere nogle lækre, økologiske kyllingelår. Købt i Rema, for det er der, økologisk kylling er billigst i følge min erfaring. Jeg har før lavet en lignende opskrift på kyllingelår i ovn, men hvor hovedingrediensen i marinaden er citron. Her er det appelsin i selskab med frisk rosmarin, og det er seriøst den bedste kombi.
Jeg havde ikke så lang tid til at marinere dem, så de blev kun marineret i en time, og det smagte stadig super godt. Men marinér dem endelig en halv dags tid. Det har de kun godt af! Og så skal man endelig ikke snyde sig selv for at hælde godt med den overskydende sauce over kyllingen eller tilbehøret ved servering. Dér sidder SÅ meget smag!
Tilbehør til kyllingen
I forhold til tilbehør kan jeg klart anbefale en good old kartoffelmos. Brug evt. den opskrift på kartoffelmos, jeg bruger til min Shepherd’s Pie. Jeg har også en opskrift på blomkålsmos, som jeg lavede første gang for mange år siden, hvis man ønsker et lidt mere low carb alternativ. Hvad man end vælger, så kan det kun blive godt, hvis man hælder rigeligt af den overskydende marinade fra de stegte kyllingelår over. Ja tak!
Det her er en af mine yndlingsopskrifter på marinade til kylling. Her består marinaden af appelsin, frisk rosmarin og hvidløg. Mums. (NB tidsangivelse er eksklusiv marinering)
- 3 store hele kyllingelår eller 4 mindre (á ca 700 gr i alt)
- skal af 1/2 øko appelsin
- saft af 1 appelsin
- 2-3 kviste frisk rosmarin, finthakket (fjern evt. tykke stængler)
- 1 spsk soja
- 1 spsk kokospalmesukker
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 øko appelsin i skiver til pynt
- friskkværnet peber
- salt
- Start med at røre marinaden sammen. Bland appelsinsaft fra 1 appelsin sammen med skal fra 1/2 appelsin, soja, kokospalmesukker, finthakket rosmarin, presset hvidløg og olivenolie.
- Hæld marinaden i en stor frysepose og kom kyllingelårene i. Bind knude på posen og fordel marinaden godt. Lad kyllingen hvile i køleskabet, gerne et par timer eller min. 1 time.
Fordel kyllingelårene og marinaden i et ovnfast fad og bag kyllingelårene ved 200 gr i ca. 45 minutter alt efter størrelse. 10 minutter før de er færdige lægges tynde skiver af appelsin med skal over lårene og de bager det sidste.
NB Husk at hælde marinade over kyllingelårene undervejs i stegningen.
Servér kyllingelårene med masser af den overskydende marinade og evt. friske rosmarinkviste som pynt.
2 kommentarer
Har du ikke glemt rosmarin i marinaden ??
Jo, kæmpe fejl, det er skrevet ind!