Melon tzatziki! Yes, den er god nok, og det smager drøngodt. Og så er den helt perfekt til alle de skønne varme dage, som vi går imod. Den er frisk, sød, salt og syrlig og cremet ikke mindst. Og det er genialt tilbehør til sommermaden.
Nem melon tzatziki med få ingredienser
Her er virkelig tale om få ingredienser. Du skal selvfølgelig bruge melon, her bruger jeg cantaloupe melon. Så er der den cremede græske yoghurt og så ellers lidt honning, salt og peber. Du kan jo selvfølgelig sagtens også opgradere den ved at komme frisk mynte i eller frisk basilikum. Det ville også være mega lækkert. Men ellers er den lige ud af landevejen.
OG nu vi er ved tzatziki, så har jeg altså også en ret så sjov tzatziki opskrift her på bloggen, hvor jeg skærer agurken ud i tynde “spaghetti strimler”, jeg kalder det tzatziki spaghetti!
Og hey, så er jeg tilbage fra sommerferien i Sverige. Som du måske har fulgt med i på min instagram?! Det har været så vidunderligt, men det er nu også dejligt, at være hjemme igen og ikke mindst komme tilbage i køkkenet og kokkerere. Og jeg har samlet masser af ny inspiration sammen, som jeg glæder mig til at dele med jer her og på min instagram.
- 200 g skrællet cantaloupe melon
- 1/2 tsk groft eller flagesalt
- 2,5 dl græsk yoghurt
- 1 tsk akaciehonning
- Friskkværnet peber
Riv melonen på den grove side af et rivejern.
Læg det revne melon i en si og vend med salt. Lad det dryppe af i ca. 10 minutter så overskydende saft forsvinder.
Rør herefter melon sammen med græsk yoghurt, akaciehonning og godt med friskkværnet peber. Server tzatzikien.
6 kommentarer
Den ser lækker ud – den må jeg prøve !
Tusind tak! Ja gør det 😉
Hej Julie,
Det lyder lækkert, men hvad servere du det til?
Jamen det kan fx være til dét som du normalt ville lave en almindelig tzatziki til. Alt muligt slags kød eller grøntretter eller falafler ☺️
Hi Julie K .. til hvilken mad bruger du / servere du din melon tzatziki ? Kh K
Hej Kia, Jeg har bl.a. serveret den til falafler i fladbrød. Men den er også super god til lam eller kylling. Faktisk dér hvor du normalt ville have lavet almindelig tzatziki til.