Jeg synes, at det er på tide, at jeg fortæller lidt om mit bryllup, som blev holdt på den dejligste dag d. 24 august, hvor vejret var fantastisk, da solen skinnede fra en blå himmel. Mikkel og jeg blev gift i Christians Kirke på Christianshavn, og vi havde en fuldstændig vidunderlig dag fra morgen til langt ud på natten.
Vores madtema for dagen var det italienske landkøkken, da vi begge to er helt vilde med italiensk mad, og nedenfor kan I se menuen.
Til forret fik vi et udvalg af italienske skinker og pølser, som vi delvist havde købt med hjem fra vores sommerferie i Rom, og delvist havde købt i Torvehallerne. Vi havde også købt lækre oliven, soltørrede tomater og artiskokker i Torvehallerne. Meget utraditionelt serverede vi antipastien på brætter, som man skulle dele med sine nærmeste sidemakkere. Det gjorde vi for at sætte gang i hyggesnakken og skabe en uformel stemning, og det virkede! Som mellemret fik vi gnocchi med sommergrønt, trøffel og masser af parmesan. Jeg elsker gnocchi, så der var slet ikke nogen tvivl om, at det skulle med på vores italienske menu.
Til hovedret fik vi kokkens nyfortolkning af klassikeren, Vitello Tonnato. Det var én af mine gode venner, som lavede maden, og han brillierede med de møreste, tynde skiver kalv, der blev serveret med tuntatar og en lækker urtemayo. Det smagte himmelsk, og var et stort samtaleemne i løbet af aftenen. Dertil blev der serveret små danske tomater med buffalo mozzarella og masser af frisk basilikum.
Efter hovedretten fik vi tre nøje udvalgte oste fra mit yndlingssted af alle – nemlig Arla Unika i Torvehallerne. Jeg havde fået lov af min kæreste til at vælge, og valgte derfor mine tre yndlingsoste fra Unika. Det var lagret Havarti, Havgus og Maltost. Dertil havde vi købt Arla Unikas hybenkompot og vores søde kok havde bagt noget lækkert maltbrød.
Havgus |
Lagret Havarti |
Maltost |
Til dessert havde vi købt italiensk is fra den bedste isbutik i København, nemlig Ismageriet på Amager. Nærmere bestemt havde vi købt islagkager bestående af tre lag med chokolade, jordbær og hasselnøddeis. En perfekt afslutning på en fuldstændig perfekt middag.
Efter middagen var der dans til den lyse morgen, og natmaden bestod af mine hjemmebagte pølsehorn. En sikker vinder.
Det var et fuldstændig fantastisk bryllup, og al maden sad lige i skabet. Så kan det ikke blive meget bedre!
16 kommentarer
Lyder fantastisk 🙂 Og et stort tillykke med dagen 🙂
Tak Camilla!
Tillykke med brylluppet!
Jeg blev selv gift lørdag d. 24 august – fantastisk dag 🙂
Og stort tillykke til dig Camilla! Det var nemlig en fantastisk smuk dag : )
Tillykke med brylluppet! Det hele ser/lyder lækkert!! 🙂
Tusind tak!
Det lyder som et hyggeligt bryllup. Jeg kan rigtig godt lide enkelheden i menuen, og hvad den fortæller om jer.
Det var nemlig et rigtig hyggeligt, enkelt og uformelt bryllup – Lige os!
Stort tillykke med brylluppet og dejligt at møde dig dagen forinden.
Menuen lyder jo ikke mindre end fantastisk, der er helt sikkert et par ting der skal afprøves hjemme i mit køkken 🙂
Christina
Tak Christina, og tak for sidst!
Det lyder godt, og kan varmt anbefales : )
Tillykke! Hvor er I fine (: Og sikke en lækker og dejlig menu, – der lyder til virkelig at være tænkt over og kælt for detaljerne. Er sikker på at alle gæster, gik mætte og glade fra bordet (:
– Anne
Hej Anne
Tak for det! Ja, menuen har jeg i hvert fald tænkt meget over : ) Og gæsterne blev mætte, men der var stadig en masse mad tilovers, som vi har nydt godt af de sidste mange dage!
Stort tillykke 🙂
Tusind tak Dzejna!
Kære Julie Karla
Dette er efterhånden en gammel post, men jeg forestiller mig, du husker de fleste af jeres planlægnings-detaljer.. 🙂 Så derfor håber jeg, du vil svare på mit spørgsmål. Vi vil nemlig også gerne have islagkage til dessert (i stedet for en bryllupskage). Men hvad gjorde I for, at den ikke smeltede væk inden alle folk fik taget et stykke? (Vi overvejer noget med tøris eller iskolde fade, men…?)
Dbh Cathrine
Hej Cathrine, Vi portionsanrettede og da der var flere islagkager og flere tjenere, så fik alle et stykke på næsten samme tid : )