Denne her morgenmad med havregryn og varm kokosmælk fik jeg første gang på min yndlingscafé i Girona – en super dejlig by lidt udenfor Barcelona. Det så sådan her ud, og var noget af det lækreste.
Lige siden har jeg prøvet at efterligne opskriften herhjemme, og jeg synes, at jeg er nået frem til det helt rigtige.
Morgenmad med havregryn og kokosmælk med honning
Hvis du aldrig har prøvet at komme varm kokosmælk over dine havregryn, så kan jeg varmt anbefale dig at gøre det. Det smager bare SÅ godt! Og særligt når det lige bliver blandet sammen med lidt lækker honning.
Jeg blander kokosmælken sammen med vand, så fedtprocenten ikke er helt så høj, men så det stadig bevarer sin cremede smag. Da jeg fik det på caféen i Girona, serverede de også en lille kande med lidt ekstra varm kokosmælk ved siden af, og det var ret så fint. Så serverer du det for morgenmadsgæster, kan du jo også vælge at gøre det.
Og så kan du også vælge at tilføje hørfrø. Det har jeg gjort nogle gange, og det er jo altid godt og sundt. Som topping valgte jeg mango i tern, men pynt grøden med lige det, du har lyst til af frugt. Mango er jo bare en klassiker sammen med kokos! Det samme er banan selvfølgelig også…
- 3 dl. fintvalsede havregryn
- 2,5 dl. vand
- 1,5 dl. kokosmælk
- 2 tsk. akaciehonning eller anden honning
- 2 spsk. rosiner
- 2 spsk. græskarkerner
- 2 tsk. chiafrø
- 2 spsk. kokosmel
- Mango i tern
- Fordel 1,5 dl. havregryn i to morgenmadsskåle.
- Kom 1 spsk. græskarkerner, rosiner og kokosmel i hver skål.
- Kom 1 tsk. chiafrø i hver skål.
- Varm kokosmælk og vand samt honning op i en gryde. Hæld mælken over havregrynene, og lad det stå et par minutter.
- Pynt med mango i tern og servér.
6 kommentarer
Det lyder helt vildt lækkert og ser supergodt ud! Det må jeg vidst prøve én af de nærmeste dage. Det er altid skønt med ny inspiration på morgenmadsfronten (:
Tak Julie, håber du kan lide det : )
Hej Julie Karla, hvilken kokosmælk bruger du?
Hej Cora, Jeg bruger den fra Änglamark fra Coop. Den er generelt flydende, så man har ikke det problem med, at kødet og kokosvandet er skilt fra hinanden.
Rigtig lækker opskrift, tak for den 🙂
Ih tak! Det er jeg glad for at høre!