Denne her myntepesto med pistacienødder er perfekt sammen med lam, men ville også være helt skøn sammen med et stykke ovnbagt hvid fisk. Jeg spiste dog pestoen til nogle møre lammekoteletter, som Mikkel havde haft med hjem fra Island, og det var et super, super dejligt måltid.
Super skøn myntepesto med pistacienødder
I forhold til krydderurtemængden har jeg næsten brugt, hvad der svarer til en hel potte af mynte og halvt så meget persille, men prøv dig frem. Pestoen skal være grov og ikke fin, som man kender den fra supermarkedet. Jeg kan nemlig godt lide, at der er noget at tygge på som f.eks. de groft hakkede pistacienødder. Og så kan man godt bruge saltede pistacienødder i stedet for de usaltede, hvis de er nemmere at få fat i. I så fald bør man udelade noget af det ekstra tilsatte salt.
En grov pesto, hvor de skønne smage rigtig kan træde frem!
- 2 store håndfulde fint hakket mynte
- 1 stor håndfuld finthakket persille
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike
- skal af 1 øko citron
- 1 fed hvidløg
- salt
- peber
- 1 spsk usalted pistacienødder
Hak krydderurterne fint og bland dem sammen med olivenolie, æblecidereddike, citronskal og presset hvidløg.
Smag til med salt og frisk kværnet peber.
Hak pistacienødderne groft og bland dem i pestoen. Servér evt. pestoen til en lammekotelet.