Det her er virkelig en nem bygotto opskrift. Her skal man ikke stå i lang tid foran gryden og røre rundt som i en traditionel risotto, man skal egentlig bare forberede de fire hovedingredienser – græskar, perlebyg, ricotta og chorizo, som så skal blandes sammen til en lynhurtig bygotto.
Og den smager virkelig skønt. Lækker og cremet med stor hjælp selvfølgelig fra den cremede græskar og ikke mindst den skønne ricotta, som jeg er så vild med at bruge i køkkenet.
Hurtig og nem bygotto opskrift som gæstemad
Har man bagt græskarstykkerne, kogt perlebyggen og stegt chorizoen skal man egentlig bare blande alle de varme ingredienser sammen og så tilsætte ricotta. Så let er det, og jeg har serveret bygottoen for en del gæster efterhånden. Det er så dejligt, når gæstemad er rimelig simpelt at lave, ikke tager særligt lang tid, og som stadigvæk tager kegler.
Jeg har både lavet opskriften med spicy chorizo og så med en lækker fennikelpølse, som den jeg bruger i min sund lasagne opskrift.
- 2 dl. perlebyg
- 1/2 hokkaido græskar
- Frisk timian
- Frisk kværnet peber
- Salt
- Olivenolie
- 100 gr. chorizo jeg brugte en økologisk variant med japlapenos, som de for det meste har i Netto
- 125 gr. ricotta
- 1 håndfuld frisk basilikum
- Kog perlebyggen i rigeligt med letsaltet vand.
- Skræl hokkaido græskaret, fjern kernerne og skær det i mellemstore tern. Bland stykkerne med olivenolie, salt, peber og masser af frisk timian. Bag græskarstykkerne i en varm ovn på 200 gr. i ca. 20-25 minutter, eller indtil de er helt møre.
- Skær chorizoen i små stykker og steg dem sprøde på en pande.
- Rør ricotta osten sammen med den varme perlebyg. Bland de varme bagte græskarstykker i og vend groft hakket frisk basilikum i.
- Servér bygottoen med det samme med sprødstegt chorizo oven på og drys med salt og friskkværnet peber.
13 kommentarer
Ser så lækkert ud!
Må jeg spørge hvor den fine skål er fra? 🙂
Tak Christine! Ja det må du. Den har jeg købt i Thailand på et stort marked i Bangkok : )
Wauw hvor ser det lækkert ud! Det skal klart på næste uges madplan – jeg har hverken smagt perlebyg før eller ricotta. Hvor køber du ricotta henne ? 🙂
Hej Sandra, Tak skal du ha’! Det kan man købe i de fleste store supermarkeder som f.eks. Super Brugsen og Føtex på ostehylden.
Hvad er chorizo ?
Hvad er ricotta ?
Tror ikke jeg kender det.
Retten ser lækker ud og vil gerne prøve den.
Hilsen Wanda
Hej Wanda. Chorizo er en spansk pølse og ricotta er en italiensk friskost. Du kan købe begge dele i de fleste større supermarkeder.
Det ser lækkert ud, ville retten fungere kold men stadig med den sprøde chorizo på toppen??
Hej Maria, Jeg vil klart anbefale at spise den varm : )
Hej Julie!
Det lyder som en rigtig lækker opskrift. Men det er jo ikke rigtig sæson for græskar nu – desværre. Er der et alternativ? Tror du f.eks. man kan bruge søde kartofler eller noget helt tredje? 🙂
Hej Kirsten, Jeg ville nok ikke bruge søde kartofler, men prøv for eksempel denne her blomkålsspeltotto. Lidt i samme dur og super lækker. KH Julie K.
Hej Julie
Retten her er på menuen i morgen. Kan man i stedet for chorizo fx bruge en hård pølse? – Fandt nemlig nogle øko i Netto. Desuden laver jeg retten til 4 personer – vil du vurdere, at jeg blot skal fordoble portionen? 🙂
Vh.
Hej Kirsten, Ja, det kan du sagtens! Og ja, du fordobler bare opskriften : )
Super, tak for svar. Aalbæk har lavet en “low” pølse – tror du den går an?