Det her er en super nem forret, som egentlig bare består af tynde skiver af rødbede og så min elskede avocado fetacreme. Jeg kalder retten for rødbede ravioli, da de små rødbedehapsere minder lidt om de velkendte spiselige pastapakker med en overraskelse i midten! Okay, måske ikke vildt meget, men jeg synes, at rødbederavioli er et ret sødt navn.
Har man allerede lavet avocado fetacremen dagen før, kan man lynhurtigt lave denne her forret, inden gæsterne kommer. Det eneste man skal gøre er bare lige at lægge en lille skefuld fetacreme på rødbedeskiverne, drysse med friske krydderurter, citronskal og ristede græskarkerner, afslutte med endnu en rødbedeskive, og så er man klar til at servere en smuk og farverig forret.
- Tynde skiver rødbede
- Æblecidereddike
- Ollivenolie
- 1 portion avocado fetacreme
- Ristede græskarkerner
- Revet citronskal
- Persille
- Purløg
- Skær tynde skiver af rødbede på et mandolinjern. Vend dem i lidt olivenolie og en lille smule æblecidereddike, og lad dem stå en halv times tid, så lidt af syren fra æblecidereddiken kan trænge ind.
- Fordel skiver af rødbede på en tallerken.
- Læg en skefuld avocado fetacreme på hver, drys med ristede græskarkerner, friske krydderurter og lidt revet citronskal, og afslut med endnu en skive rødbede.
- Før servering drysses ekstra krydderurter, revet citronskal, græskarkerner og et godt dryp olivenolie over retten. Og så har man en alletiders nem forret, der nok også skal imponere.
Nem forret med variationer
Mens jeg skriver, dukker der alle mulige tanker op om, hvad jeg også kunne fylde i de her små rødbederaviolier. Er man ikke til en ren vegetarforret kunne jeg forestille mig, at en lækker laksemousse eller måske en skøn tuntatar med avocado også ville være super som fyld. Og så kan man jo ikke komme udenom gedeosten, som er så fantastisk sammen med rødbede. Måske sammen med lidt akaciehonning, timian og groft hakkede valnødder? Just saying.
26 kommentarer
Jeg skal bare lige være helt sikker, eftersom jeg er lidt af en novice inden for madlavning: Bruger du bare rå rødbeder – og de skal ikke koges, bages eller andet? 🙂
Hej Rikke, Ja, helt rå rødbeder, som jeg så lige “lynsylter” i lidt æblecidereddike og olivenolie.
Tak for svar. Jeg lavede dem forleden som tilbehør til fiskefrikadeller – nøj, hvor er de gode! I aften skal vi have bønnepasta med avocado sauce og vegetarfrikadeller 🙂
Tak for en fantastisk blog, som jeg elsker højt og nu har fulgt i flere år, og som jeg anbefaler vidt og bredt 😀
Hvordan laver man avocadofetacremen? Eller kan man købe den færdig?
Hej Hanne, Der er et link i teksten til fetacremen.
[…] fandt denne opskrift på juliekarla.dk, hvor hun har døbt retten rødbederavioli. En nem forret med avocado-/fetacreme mellem to tynde […]
Hvor mange personer er den til, hvis den skal serveres som forret?
Der er fetacreme nok til en fire personer, vil jeg tro!
Hej Julie Karla
Hvor mange af disse vil du mene man kan spise til forret?
Hej Johanne, 4 stk er passende!
Hej Julie
Jeg lavede dette ret til et møde på mit arbejde. Jeg skal da lige love for at det blev positivt modtaget. Men jeg vil ikke tage æren for det, så jeg ville lige skrive her til dig og sige 1000 tak for en vidunderlig måltid!!
Årh, hvor er det skønt at høre! Og tusind tak fordi, du lige gav dig tid til at skrive det til mig. Gør mig så glad at høre, når folk bruger mine opskrifter ; )
Suveræn forret. Tak for opskriften! Jeg synes ikke rødbeden blev så god anden gang jeg lavede den. Hvor meget olie og eddike blander du sammen og lader du rødbeden ligge i “blød” i det i 30 min?
Hej Lise, Nej nej slet ikke i blød. Det er måske en spsk olie og 1 tsk eddike. Det er blot med til at gøre dem en lille smule mere møre, og give lidt smag.
?
Lige et spørgsmål: til advokado fetacremen hvor mange advokadoer i forhold til fetaost?
Hej Julie
Kan man laver advocdo fetacreme noget timer før servering ?
Hej Mina, Ja, det kan du sagtens, dog ikke dagen før. Men et par timer går fint på køl.
Hej Julie..
Vil lave denne ret som en ekstra forret til en 4-retters menu med gode venner.
Hvad vil du servere til at drikke til denne ret?
På forhånd tak.
Og tak for spændende inspiration 🙂
Ih hvor dejligt! Jeg ville personligt selv drikke en halv tør riesling ☺️
Det ser lækket ud.
Jeg vi lave denne lille haps sammen med 4 andre ting, så jeg skal bare have sådan en haps til hver. Vi bliver 14.
Hvor stor en portion af fetacremen vil du mene jeg skal lave?
Hej Louise, hvor skønt at du vil lave denne. En af mine favoritter! Jeg vil lave halvanden portion. Så er du på den sikre side. Rigtig godt nytår!
Hej, hvis man laver dette som forret, hvad kan man så servere til? Ville det passe med brød til el andet?
Ja brød eller lidt røget laks eller lignende ville også være lækkert!
De er meget smukke. Jeg synes dog også der er behov for godt med æbleeddike for at give den fede creme noget modspil. Så er de til gengæld også virkelig små lækre appetitvækkere
God ide!