Her kommer en opskrift på en meget nem hindbærcreme med chia, som jeg lavede for noget tid siden. Bl.a. til at komme oven på min bircher musli. Jeg var faktisk lidt i tvivl om, hvad jeg skulle kalde denne her opskrift. For den minder også lidt om en sundere form for marmelade, dog en del tykkere i konsistensen. Men den kan sagtens spises sammen med ost.
Jeg har endda lavet en lignende opskrift for et par år siden bare med solbær, som jeg netop har kaldt marmelade, så det er lidt op til dig at vurdere, hvad du synes, der dækker bedst.
Godt smager det i hvert fald, og der er ikke tilsat noget hvidt raffineret sukker, kun dadler. Og chiafrøene sørger jo for, at cremen (eller marmeladen!) tykner. Ønsker du en sødere hindbærcreme, så tilsæt bare flere dadler.
Og så er det i øvrigt i dag, at jeg trækker 3 vindere af lækker olivenolie og oliven, så skynd dig at smide en kommentar i indlægget, hvis du vil nå at deltage. Der er gode vinderchancer!
Super lækker og nem hindbærcreme med chia
- 200 gr frosne hindbær
- en god knivspids ren vanilljepulver
- 1 tsk fintrevet citronskal
- 3-4 stk medjool dadler
- 1 spsk chiafrø
Kom de frosne hindbær i en gryde sammen med vaniljepulver og citronskal. Lad bærrene koge et par minutters tid.
Skru ned og tilsæt chiafrø. Lad det simre et par minutter.
Køl hindbærrene af.
Kom det hele i en blender og tilsæt udstenede medjool dadler. Blend indtil dadlerne er opløst. Tilsæt flere, hvis du vil have din hindbærcreme sødere.
Kom hindbærcremen i en tætsluttet beholder, og sæt det på køl. Det kan fint holde sig en tre dages tid.
10 kommentarer
Dejligt man kan bruge dadler til SÅ meget. Det her lyder virkelig lækkert ?
Tak Maja, Ja dadler er fantastiske. Kan ikke undvære dem i mit køkken ?
Mums det lyder lækkert og friskt, vil prøve det som tilbehør til min søns konfirmation, tror det vil være så lækkert og flot sammen brownies og vanilje is.
Det tror jeg bestemt også er en god kombination Lise!
Meget lækker og sund ret med de rette smage:-)
God weekend til dig!
Tak Tina, og i lige måde!
Det lyder som en virkelig dejlig lille ting til at forsøde tilværelsen!
Det er lige præcis det, det er!
Og super lækker på morgen skyr med hakkede mandler og kakao nibs. : )
Uh ja, det lyder også perfekt!