Her kommer mit andet bud på en nem rabarberkompot opskrift. Grunden til at jeg siger andet bud, er fordi, at rabarberkompot faktisk var en af de første opskrifter, jeg postede på min blog for over tre år siden. Det er så vildt, at tiden går så hurtigt, og bloggen er fyldt 3 år. Den er jo en kæmpe del af mit liv, og jeg ved bare ikke noget bedre end at blogge, udvikle opskrifter og lave mad i en kæmpe og fantastisk pærevælling. Så lige en passende tak til jer derude fordi I læser med!
Der er også sket en stor udvikling i den måde, jeg laver mad på, set i forhold til da jeg startede. I dag er jeg blevet mere eksperimenterende, mere low carb og så har selve fotograferingen af mad indtaget en kæmpe plads i mit hjerte. Det synes jeg den gamle opskrift og den nye er et godt bevis på.
- 400 gr. rabarber
- 200 gr. jordbær
- 1/2 vaniljestang
- 100 gr. kokospalmesukker
- Skal af 1 økologisk citron
- Skær rabarberne i små til mellemstore stykker og halvér jordbærene. Kom frugten i et ovnfast fad.
- Drys kokospalmesukker, vanilje og fintrevet citronskal over rabarberne og jordbærrene. Kom også de halve vaniljestænger ved.
- Sæt fadet i ovnen ved 200 gr. i ca. 25 minutter. Rør forsigtigt rundt undervejs.
- Kom rabarberkompotten på skoldede glas med patentlåg og opbevar rabarberkompotten på køl et par dage.
Nem rabarberkompot opskrift med kokospalmesukker
Til forskel fra den gamle rabarberkompot opskrift har jeg denne gang tilføjet nogle dejlige danske jordbær, og så har jeg udskiftet rørsukkeret med kokospalmesukker. Og hvorfor har jeg så det? Ja, udover de positive ting, som jeg nævner i mit indlæg med kyllingelår i ovn, så havde jeg også bare en oprigtig nysgerrighed efter at finde ud, hvordan den karamelagtige kokossukker ville gå i spænd med rabarberen.
Og det var faktisk ret godt. Kokospalmesukkeret træder virkelig i karakter og tilfører en tydelig karamelagtig, nærmest lakridsagtig smag til rabarberkompotten, og citronskallen giver virkelig det sidste touch.
Jeg lavede faktisk denne her opskrift med 75 gr. kokospalmesukker, men det var lige lidt nok, og rabarberkompotten var lidt til den syrlige side. Det har jeg det som sådan fint med, og det er rigeligt sødt til mig. Men Mikkel syntes, den skulle have lidt mere. Så jeg har skruet op for sukkermængden til 100 gr.
Er du ikke så meget til kokospalmesukkeret i en nem rabarberkompot opskrift som denne her, så giv endelig den gode gamle old school rabarberkompot opskrift et forsøg. Den holder stadig!
4 kommentarer
looks absolutely delicious!!! Can’t wait to try it 🙂
Thanks Anna!
Super gode opskrifter
Tusind tak!