Det her er virkelig en nem røget laks opskrift, som tager ingen tid at lave, men som dog alligevel er lidt anderledes og godt kan imponere gæsterne, hvis man serverer den som forret. Det er også en oplagt frokostret, og giver en dejlig mæthedsfornemmelse og følelse af, at man virkelig har spist nogle ting, der er gode for én. Her er blot nogle af fordelene ved ingredienserne:
- Den økologiske laks er en super kilde til de gode omega-3 fedtsyrer, som vi ikke selv kan danne i kroppen, men er nødt til at få gennem kosten.
- Avocado indeholder godt med både de gode enkelt- og flerumættede fedtsyrer
- Og endelig er grapefrugten rig på C-vitaminer
Det er selv en ret, jeg meget ofte laver, når jeg har noget god laks i køleskabet. Jeg elsker nemlig kombinationen af den fede salte laks, den syrlige grapefrugt og cremede avocado og så en af mine yndlingskrydderurter koriander!
- 100 gr. røget økologisk laks
- 1 moden avocado
- 1 grapefrugt
- 1 rødløg
- Frisk koriander
- Sorte sesamfrø
- Olivenolie
- Frisk kværnet peber
- Skær avocadoen ud i både. Skræl grapefrugten og skær den i både. Pil rødløget og skær det i ringe.
- Anret den røgede laks på to tallerkner og pynt med avocado, grapefrugt og rødløg.
- Dryp olivenolie over og gerne noget af det overskydende saft fra grapefrugten, der blev tilbage på brættet, da du skar den ud.
- Drys med sorte sesamfrø og afslut med frisk koriander og frisk kværnet peber.
Lidt om min fødselsdag
Nu bringer jeg her en sund og nem røget laks opskrift, som giver én masser af god energi og god samvittighed. Men i weekenden var der knap så meget sundhed, men derimod de helt store madudskejelser, da jeg fyldte 30 år.
Jeg ville faktisk have taget billeder af maden, som vi fik på selve dagen, men jeg glemte det helt, for jeg hyggede mig simpelthen sådan, og pludselig var al maden spist. Jeg havde med vilje bestilt maden udefra, da jeg gerne ville have sådan en dag, hvor jeg havde tid til at snakke med mine gæster, og ikke skulle stå ude i køkkenet hele tiden.
Derfor blev menuen sammensat af de ting, jeg allerbedst kan lide, og som jeg også synes hører en rund fødselsdag til. Her tænker jeg især på min lækre kagekone med marcipan og slik selvfølgelig, som jeg har taget et billede af.
Til frokosten havde jeg bestilt smørrebrød hos den bedste smørrebrødsforretning i byen, nemlig Hallernes smørrebrød i Torvehallerne. Uhmmm… jeg elsker bare deres højt belagte smørrebrød, og her i min graviditet er den craving bare blevet intensiveret gange hundrede.
Derefter fik vi et bredt udvalg af oste fra Arla Unika og hjemmelavede grove kiks samt ristede, afskallede hasselnødder, jeg havde blandet sammen med agavesirup.
Og til dessert fik vi altså denne her kagekone, som mine søde forældre havde taget med hele vejen fra Aarhus. Jeg har altid fået kagekone til min fødselsdag som barn, og jeg tænkte, at jeg ville genopleve glæden ved en kæmpe, snasket kage med ens navn på og masser af slik! Og den vakte stor begejstring.
Mine forældre havde købt den hos Langenæs Bageriet i Aarhus, som efter min mening er den bedste bager i Aarhus. Og så vil jeg her til sidst lige pointere, at den var halvt så dyr som Lagkagehusets kagemand i København (de ville have næsten 500 kr. for den), og som endda kun var halvt så stor. Det viser bare, at priserne er lidt crazy her i København i forhold til andre dele af landet. Bare en lille detalje.
Nå men opsummeret, så havde jeg bare den bedste dag med de bedste mennesker og den bedste mad. Og så er det jo ikke så slemt at fylde 30 år, og da slet heller ikke når der er en lille trold, der tumler rundt inde i maven!
2 kommentarer
STORT tillykke med fødselsdagen.
Jeg er stor fan af dine enkle opskrifter, som altid inspirerer mig, jeg elsker også at lave let,lækker mad.
Hurra fra Birgit
Tusind tak Birgit! Både for fødselsdagshilsen og fordi du læser med ; )