Nemme fiskefrikadeller – det er vel noget de fleste godt kan bruge? Især hvis man har en travl hverdag, og ikke orker at stå foran kødgryderne i alt for lang tid, efter man er kommet hjem fra arbejde eller skole. Her har jeg lavet en lynhurtig opskrift på nemme fiskefrikadeller med løvstikke og kapers til de travle dage.
Nemme fiskefrikadeller er et hit herhjemme
Ligesom mange andre børnefamilier går jeg ud fra, er der ikke så meget tid til at stå at kokkerere, efter man har hentet fra institution, og ulvetimen står for døren! Derfor køber jeg ofte bare en pakke fiskefars i supermarkedet og blander den med nogle forskellige ingredienser som f.eks. løvstikke og kapers i det her tilfælde.
Det kan også være, at jeg blander lidt revet gulerod eller squash i, og krydderier som spidskommen, karry eller timian. Bare for at give det et lille ekstra touch. Og så nogle nye kartofler til, nu hvor det er sommer og de er så gode, eller en dejlig salat. Og Nord ELSKER fiskefrikadeller, men det er vel et hit hos de fleste børn!?
- 400 gr færdigrørt fiskefars
- 1 håndfuld løvstikke (svarende til ca. 2 store spsk finthakket løvstikke)
- 1 stor spsk kapers
- Skal af 1/4 citron
- Smør og olivenolie til stegning
Rør fiskefarsen sammen med finthakket løvstikke, kapers og fintrevet citronskal.
Steg fiskefrikadellerne i smør og olivenolie, indtil de er gennemstegte og servér med det samme.
Jo, jeg laver også “almindelig” mad
Folk spørger tit mig eller Mikkel, om vi bare spiser lækker “blogmad” hver dag. Og når vi er ude, kan vores værter godt joke lidt med, at nu er madbloggeren jo kommet på besøg, så der har været lidt præstationsangst. Men, hey… vi er jo også bare mennesker og vi spiser altså ganske almindelig mad.
Selvfølgelig går jeg MEGET op i mad, og jeg køber næsten udelukkende økologiske råvarer og går op i, om det er lokalt produceret mv. Så råvarerne skal være gode og produceret på ordentlig vis, men retterne vi laver til hverdag er jo mange gange de gode gamle klassikere som frikadeller, boller i karry og lasagne, for why fix something that ain’t broken?
Og det er altså der, hvor den færdiglavede fiskefars kommer ind i billedet, for det er så dejligt nemt. Og hvis man pifter farsen op med løvstikke og kapers som her, så har man altså nogle ret så lækre og nemme fiskefrikadeller.
Fiskedeller med løvstikke
Jeg elsker løvstikke. Det har jeg vist nævnt før, og den krydderurt kan bare et eller andet, når den kommer i retter. De her deller bliver altså lige løftet op til et lidt højere niveau.
Et helt særligt hit med løvstikke lige for tiden er nye, danske kartofler med løvstikke. Mums. Det kan bare være et drys af løvstikke over kartoflerne, eller det kan være denne her himmelske løvstikkesmør.
I forrige indlæg linkede jeg også til én af mine ældgamle opskrifter, men som stadig holder, hvor løvstikke også gør det fantastisk godt, nemlig min græske salat med quinoa og løvstikke.
Så kast dig ud i det! Men er du nu stadig mest til fiskefrikadeller lavet fra bunden, så kan du jo altid kaste dig over min opskrift på netop sådan nogle, nemlig mine hjemmelavede laksefrikadeller!