Jeg er nok ikke den eneste, der ofte kaster mig over nemme forretter med laks, når gæstemenuen skal planlægges. Det er nemlig ofte meget nemt og lækkert at kaste sig ud i en lakseforret, da fisken jo i sig selv smager super godt, og ikke kræver den store tilberedning. Tilmed er det jo mega sundt.
Jeg har været i den heldige situation, at Mikkel ofte har taget røget islandsk vildlaks med hjem fra hans mange ture til Island, hvor han har lavet film. Og der altså ikke noget mere lækkert en sådan en hel side røget laks, som man kan skære store stykker af. Men når den islandske laks slipper op (øv!), har Irma faktisk også en god islandsk laks og Netto har en økologisk laks, som også smager helt fint.
Nemme forretter med laks
Jeg har efterhånden lavet en del nemme forretter med laks, og jeg synes da godt, at de fortjener en lille genopfriskning. Fælles for dem alle er, at de er super nemme at lave og tager minimum af tid. Som for eksempel denne her lakseforret med æg, kapers og sennepsmayo. Den tager ca. 15 minutter at lave og måske endda kortere tid. Jeg har bare lavet den til mig og Mikkel, så opskriften er til to personer, men er man flere, ganger man bare opskriften op.
Og nu til de andre nemme forretter med laks, som forhåbentlig kan give dig lidt inspiration til den næste gæstemiddag. Nedenfor har jeg listet dem alle så god fornøjelse!
- En skøn forret med laks og rørt feta. Opskriften er super enkel og kombinationen af den rørte feta og laks er simpelthen så skøn. De to ting kunne virkelig også spille godt sammen i for eksempel en rugbrødssandwich med lidt spinat.
- Endnu engang hitter den islandske laks i mit køkken med de her små kikærtefladbrød med islandsk laks. Forretten her tager heller ingen tid at lave, og de små kikærtefladbrød er anderledes og sjove og smager dejligt sødligt. Det er et alternativ til de traditionelle blinis.
- Og selvom den måske ikke lige kvalificerer sig til en forret, så synes jeg alligevel, at jeg ville tage de her laksefrikadeller med kapers, æble og citron med, for de er bare mine yndlings-fiskedeller.
- Endelig har jeg for noget tid siden lavet en skøn laksesalat med dildmayo, som også vil gøre sig ganske udmærket som en let og lækker forret. Så kan man jo bare portionsanrette den, eller hvorfor egentlig ikke bare servere den på et bræt som her, og så kan man selv tage? Kan godt lide hele delekonceptet, når man har gæster.
- 100 g røget økologisk laks
- 1 spsk. kapers
- 1 spsk. finthakket rødløg
- 1 kogt æg
- 1 spsk. god mayonaise
- 1 tsk. dijonsennep
- Frisk persille
- Citronsaft
- Friskkværnet peber
- Anret laksen på en tallerken.
- Hæld kapers og finthakket rødløg over.
- Hak ægget og drys det over laksen.
- Bland mayonaise med dijonsennep. Hæld det i en plasticpose, klip hul i det ene hjørne og pres små topppe af sennepsmayo ud på tallerknen.
- Drys med frisk persille, dryp med citronsaft og afslut med masser af friskkværnet peber.
4 kommentarer
Jeg elsker laks og bruger det også selv rigtig tit, når jeg skal have gæster. Jeg laver tit laksetatar – det er super let og virkelig lækkert! Bare en idé til dig 🙂
Hav en skøn aften!
Knus Amanda //
Mmmm ja, laksetatar er også et hit!
Hej Julie Karla,
Jeg elsker denne opskrift – men hver gang jeg skal handle ind, er jeg i tvivl om det er frisk fersk laks eller koldrøget laks man skal bruge? Hvad bruger du?
Hilsen Tine
hej Tine, Hvor er det skønt at høre! Det er helt almindelig røget laks : ) Det tilføjer jeg lige.