Mmmm… nye danske løg… findes der noget bedre?! Jeg vil altid helst spise grøntsager, der er danske. Jeg kan nemlig godt lide tanken om, at de er kommet fra en gård, der ikke ligger langt fra mig. Til forskel fra en agurk, der f.eks. er kommet hele vejen fra Sydspanien. Derfor prøver jeg for så vidt muligt også at spise grøntsager, alt efter hvad der er i sæson. Og når det så er sæson for f.eks. danske ærter, ja så spiser jeg også masser af dem.
Tit behøver man ikke at gøre så meget ved de nye danske grøntsager mht. tilberedning. For er der noget bedre end nye kartofler med sydesalt og smør?! Radiser med rygeostcreme… eller nye danske løg på grillen eller hurtigt i ovnen med olivenolie og honning som her? Jeg synes tit det simple er det bedste, hvis det er de rigtige råvarer.
Jeg grillede noget skønt lammekød med mine forældre den anden aften, og dertil fik vi disse skønne bagte, nye danske løg. Så kan det næsten ikke blive mere sommeragtigt!
- 4 stk nye danske løg
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk akaciehonning
- salt
- friskkværnet peber
- Løgene halveres og lægges på en bageplade.
- Olie, honning og eddike blandes sammen.
- Løgene pensles med olie, honning og eddike, og der drysses med salt og peber.
- Løgene bages i ovnen ved 200 gr. i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne.