Forleden dag, da solen stadig skinnede, fik vi nye kartofler med løvstikkesmør, og det er noget jeg kan li’. Elsker nye kartofler. Det er for mig vaskeægte sommermad, og der skal ikke så meget andet til, når bare de få ingredienser er gode.
Vi fik dog noget til kartoflerne, nemlig frikadeller med masser af kørvel fra krydderurtehaven på altanen, og det var godt. Den opskrift på frikadeller med kørvel kommer også på bloggen inden længe.
Nye kartofler med krydderurtesmør
Det er helt vildt nemt at lave sin egen løvstikkesmør, og hvis man ikke er til løvstikke, ja så kan man bare bruge en hvilken som helst anden krydderurt. Man kan også blande forskellige krydderurter. Bare man lige tilsætter enten lidt citronskal eller dijonsennep, så er man godt kørende.
Smørret skal selvfølgelig være saltet, og man kunne også sagtens tilsætte lidt ekstra flagesalt. Det vil den ikke tage skade af.
En anden sjov slags smør, som jeg er ret så vild med, er ansjossmør. Det er, som navnet antyder, egentlig bare ansjoser, der er blendet sammen med smør. Det lyder måske lidt mærkeligt for nogen, men tro mig, det smager skønt.
Man skal selvfølgelig være ret glad for smagen af ansjos, som er meget særpræget, for ellers er det nok ikke lige sagen. Men ansjossmør ville være fantastisk til de nye danske kartofler, eller også på ristet rugbrød – det er bare godt!
- 75 gr. saltet smør
- 1 håndfuld løvstikke ca. 2-3 spsk. finthakket
- 1 tsk. dijonsennep
- Nye kartofler
- Evt. revet citronskal til pynt
- Skær smørret i små tern.
- Hak løvstikken meget fint og mos det sammen med smørtern og 1 tsk. dijonsennep
- Sæt løvstikkesmørret på køl, indtil det skal serveres med nye kartofler.
- Pynt evt. med fintrevet citronskal ved servering.