Jeg lavede denne her omelet til morgenmad med burrata og squash for nogle dage siden, og det var en super dejlig start på dagen. “I gamle dage” skulle jeg til at sige, var jeg virkelig god til at lave æg til mig selv om morgenen. Men efter, at Nord er kommet til, så har den mest bare stået på grød om morgenen, for det skulle han alligevel også have.
I det hele taget har min kost ikke været så meget low carb agtig siden Nord meldte sig på banen. Tænker, at amningen også har en del at skulle have sagt. Og med alle de ture jeg triller med barnevognen, og kilometer jeg dagligt tilbagelægger, så råber min krop også meget ofte på hurtige kulhydrater – også igår!…
Men jeg vil dog stadig sige, at jeg er rimelig sund og ELSKER alle mine salater og min ugentlige kasse af biodynamiske grøntsager fra Birkemosegård.
Omelet til morgenmad eller aftensmad
Denne her omelet kan også sagtens spises som et hurtigt og nemt måltid til aften. Hvor er æg egentlig bare fantastisk som en hovedingrediens til en hurtig aftensmad! Vi får TIT æg til aften i alle mulige afskygninger og som oftest i stedet for kød, f.eks. som spejlæg ovenpå en vegetarret. Det mætter godt og smager jo dejligt.
Og for lige at vende tilbage til opskriften! Det er måske ikke alle, der lige ved, hvad burrata er. Jeg kender den, fordi jeg altid bestiller den, når jeg er i Italien, og den er på kortet, såvel som herhjemme. Det er en vanvittigt lækker frisk ost, som i udseendet minder meget om en mozzarella. MEN den er meget mere cremet, og har nærmest en flydende midte! Det er så lækkert! Så prøv at bestille det næste gang du er i Italien eller på italiensk restaurant!
Omelet til morgenmad med burrata og squash salat. En proteinrig start på dagen!
- 4 stk æg
- 1 stk burrata
- 1/2 squash
- Olivenolie
- Citronsaft
- Frisk timian
- Salt
- Peber
- Skær tynde skiver af squash på et mandolinjern, og vend skiverne med olivenolie, lidt citronsaft, frisk timian og frisk kværnet peber.
- Pisk æggene godt sammen med og krydr med salt og peber.
- Varm en pande op med rigeligt fedtstof og kom æggemassen på. Lad omeletten stege færdig.
- Fordel stykker af burrata på den den ene halvdel, og vend derefter den anden halvdel over. Skær omeletten over i to og servér med det samme sammen med den friske squash salat.
11 kommentarer
Ser lækkert ud.
Hvor køber man sådan en burrata – og kan alm mozerella bruges i stedet for?
Hej Camilla, Ja, du kan sagtens bruge almindelig mozzarella! Det gør jeg også, hvis jeg ikke har burrata i huset. I så fald vil jeg klart anbefale en buffalo mozzarella, som man kan få i de fleste store supermarkeder efterhånden. I forhold til burrata så har nogle ostehandlere det og ellers specialsupermarkeder!
Det der må helt seriøst være noget af det lækreste jeg længe har set! Min kæreste og jeg er også helt vilde med burrata og bestiller det altid når vi er i Italien. Men må vist på jagt her i Århus efter burrata så jeg kan lave denne omelet 🙂
Jeg bliver altid så lækkersulten når jeg besøger din blog! 🙂
Årh tak Camilla! Ja, burrata er bare så godt. Mon ikke den italienske købmand i mejlgade i Aarhus har burrata?!
Jo det tænkte jeg i hvert fald skulle undersøges 🙂
Den æggeret lyder lækker!!
Hvor køber man bureaus henne?
Tak! Burrata kan fås i specialsupermarkeder eller udvalgte ostehandlere. Jeg bruger også buffalo mozzarella nogle gange, så det kan du også sagtens.
Hej
Jeg er nysgerrig på om du fandt ud af hvor i Aarhus det kan købes.
Jeg elsker Burrata, det er så lækkert 🙂
Faktisk, så så jeg burrata i Lidl i Aarhus sidst jeg besøgte mine forældre. Og måtte da også lige have et par stykker ?
Tak.
Lidl overrasker? jeg må holde øje, bor tæt på en..
Ja, Lidl overasker også mig tit!