Denne her opskrift med bladbeder opstod, da jeg fik de smukkeste bladbeder i forskellige farver ind af døren i min grøntkasse fra Birkemosegård. Jeg har aldrig lavet noget med bladbeder før, så det var ret sjovt at give sig i kast med en ny opskrift. Det gode ved at få en ugentlig grøntkasse med blandede grøntsager er, at jeg på den måde bliver lidt udfordret og ikke mindst klogere på nye råvarer.
- 400 gr. bladbeder
- Olivenolie
- 2-3 fed hvidløg
- 2 spsk. balsamico
- 1 spsk. akaciehonnig
- 1 stor håndfuld frisk salvie
- Salt
- Peber
- 15 gr. let ristede pinjekerner
- 2-3 tørrede figner
- Skyl bladbederne grundigt. Skær stænglerne af og snit dem fint.
- Skær bladene i lidt grovere stykker og sæt dem til side.
- Steg de fintsnittede stængler i godt med olivenolie og tynde skiver af hvidløg. Lad det stege et par minutter og tilsæt nu balsamico og honning. Lad det koge lidt ind under omrøring.
- Tilsæt bladene og masser af grofthakket salvie, og lad det svitse med et par minutter, indtil bladene er faldet sammen, og det hele varmet godt igennem.
- Smag til med salt og peber.
- Pynt den varme salat med let ristede pinjekerner og skiver af tørrede figner.
Bladbeder ‘Italian style’
Jeg er lidt inspireret af det italienske køkken i denne her opskrift, da jeg har svitset bladbederne i hvidløg, vendt dem i balsamico og frisk salvie og serveret dem med pinjekerner og tørrede figner. Det er en super skøn kombi, og denne her varme salat smager fortrinligt til særligt nogle gode tykke, økologiske svinekoteletter. Det var i hvert fald det, vi spiste den til.
Kan se, at det er ved at være noget tid siden, at jeg sidst bloggede. Ville ønske, at der var lidt mere tid, men lille Nord er ved at være en stor dreng nu, der kræver meget opmærksomhed. Han er en rigtig selskabspapegøje, så hvis mor bruger for liiiidt lang tid i køkkenet, skal han nok sige til!
Men han er simpelthen så dejlig og charmerende. 6-7 måneders alderen er helt fantastisk. Han kan så meget lige pludselig, og nu kan man virkelig kommunikere med ham. Og når han griner og smiler til sin mor, findes der jo bare ikke noget bedre i hele verden. Lyder jeg en smule forelsket?!… det er jeg os’!
Til gengæld får jeg lavet en hel del mos, og det synes jeg også er sjovt. Senest blev det til en mos med sød kartoffel, squash, æble og kylling. Og det synes han var et hit!