En opskrift på bananasplit til morgenmad, lyder da meget godt, gør det ik’? Og så er denne her opskrift ovenikøbet rimelig sund. Altså uden flødeskum og tonsvis af vaniljeis, men med nogle få andre skønne gode sager, som gør det helt lovligt at spise bananasplit til morgenmad. Yay, det kan vi li’.
Måske opskriften netop er et hit her i efterårsferien, hvor du selv eller ungerne gerne vil have lidt ekstra godt til morgenmad. Jeg holder ikke selv efterårsferie, og Nord er i vuggestue, men det har dog ikke afholdt mig fra at lave denne her opskrift til ham og jeg et par gange efterhånden (læs rigtig mange gange) det sidste stykke tid.
Opskrift på bananasplit til morgenmad og andre “desserter” til morgenmad
Bananerne bliver bagt i ovnen sammen med appelsinjuice og kanel, og varme bananer smager altså bare godt. I sær sammen med lidt græsk yoghurt vendt med vanilje og toppet med ristede mandler. Det smager altså næsten som en dessert, og du kan da også sagtens spise den som dessert. Jeg synes bare altid, at det er en fest at spise sunde desserter til morgenmad.
Og nu vi er ved det tema, så har jeg faktisk efterhånden lavet en del søde, sunde morgenmadsdesserter her på bloggen, og lad mig da lige genopfriske nogle af dem. For hvad med en:
ELLER
Der er lidt at vælge imellem, og jeg har mange flere, hvis du kigger i mit opskriftsindeks. Og for lige at vende tilbage til efterårsferie, så er det som sagt ikke noget, vi holder herhjemme denne omgang. Vi har jo også lige været væk en måned i Kroatien, så det går nok, og Nord elsker at gå i vuggestue, så det er meget rart med lidt hverdag igen.
Til gengæld har vi haft en helt skøn weekend sammen med mine forældre. Det er så dejligt, når de kommer på besøg og Nord ELSKER dem. Vi var både et smut inde i Eataly i Illum og spise frokost, og i går tog vi i Dyrehaven og et smut forbi Aarstidernes gård Krogerup, hvor min mor og jeg gik lidt amok i gårdbutikken. Det er virkelig et hyggeligt sted, og helt oplagt som søndagsudflugtsmål. Så en klar anbefaling herfra, hvis du kommer forbi Humlebæk en dag.
Her kommer en lækker og mega nem opskrift på bananasplit til morgenmad
- 2 stk store bananer
- 1/2 dl appelsinjuice
- kanel
- 200 gr græsk yoghurt
- ren vaniljepulver
- ristede halve mandler
Halver bananerne og læg dem i et fad. Hæld appelsinjuice over og drys med kanel.
Bag bananerme ved 225 gr. i ca 15 minutter. (Hæld gerne lidt af appelsinjuicen over bananerne undervejs)
Rør græsk yoghurt med vaniljepulver.
Halver mandlerne og rist dem på en tør pande.
Anret de lune bananer med vaniljeyoghurten, dryp med lidt af det overskydende karamelliserede appelsinjuice og drys med de ristede mandler. Servér og nyd!