Som lovet i mit tidligere indlæg med nye kartofler og løvstikkesmør kommer her en opskrift på frikadeller med kørvel. Kørvel er en af de krydderurter, jeg har stående ude på min altan, og som jeg først for nyligt for alvor har opdaget.
Hvis du ikke lige kan genkalde smagen, så minder den lidt om anis eller lakrids men på en meget blid og behagelig måde, synes jeg. Det kan godt nogle gange blive lidt for meget med det der lakrids i al ting.
Men i de her frikadeller giver det rigtig god mening at tilsætte kørvel. Dels for at gøre hverdagsfrikadellerne lidt mere spændende, dels fordi det bare giver den bedste smag. De smager ikke for meget af kørvel, men krydderurten klær’ bare farsen super godt.
- 400 gr. svine- og oksekød
- 1 lille løg
- 1 tsk. salt
- Masser af friskkværnet peber
- 1/2 dl. mælk
- 1 æg str. M/L
- 2 spsk. havregryn
- 2 store håndfulde kørvel med stilk svarende til ca. 5-6 spsk. finthakket kørvel
- Riv løget på et rivejern og kom det i en skål med det hakkede kød.
- Tilsæt salt, peber, mælk, æg, havregryn og kørvel og ælt det hele rigtig godt sammen med hænderne.
- Form små frikadeller med en ske og steg dem i olivenolie.
Til Bornholm i næste uge
Som nævnt i mit seneste indlæg serverede jeg de her frikadeller sammen med nye kartofler og løvstikkesmør. Et rigtigt sommermåltid! Og apropos sommermad så drager jeg i næste weekend til Bornholm sammen med hele familien for at følge kokkekonkurrencen Sol Over Gudhjem, og der skal også spises en masse dansk sommermad!
Det er første længere tur med lillemanden, som snart bliver 5 måneder, så det skal nok blive spændende. Men heldigvis er han nysgerrig på nye steder og mennesker, så er sikker på, han bliver glad for Bornholm. Han skal jo også lære at være med mor på madrejser, da det jo nok ikke bliver sidste gang.
Så husk at følge med på Instagram fra på fredag, hvis du vil opleve lidt af smagen af Bornholm!