Sponsoreret samarbejde med Gedeosten.dk: Et af mine rigtig gode samarbejder med virksomheder er med gedeosten.dk for det samarbejde gør det muligt for mig at lave en masse skønne opskrifter med gedeost, som jeg jo elsker. Og denne gang er det en opskrift på omelet med gedeost, grønkål og balsamico karamelliserede løg.
Og hold lige fast i det sidste. For de balsamico karamelliserede løg er fantastiske. Og de passer til nærmest al mad. Kom dem i salater, på smørrebrød eller selvfølgelig æggeretter som her. Heldigvis er opskriften nedenunder til en stor portion karamelliserede løg, så der også er til andre retter end omeletten.
Vigtig ting når du laver denne opskrift på omelet
Ligesom når du laver scrambled eggs er der nogle ting, du skal tænke på, når du skal lave den bedste omelet.
- Det skal være en god pande, hvor maden ikke let brænder på.
- Du skal bruge rigeligt med fedtstof. Ikke noget med at spare her.
- Brug gerne en silicone spatel, der kan klare høj varme. Det er så meget rarere at arbejde med, og bedst når æggene skal skubbes lidt rundt i starten.
- Omeletten skal aldrig være helt færdig, når den tages af varmen. Den skal stadig være lidt våd på overfladen. Ikke flydende, men våd. For omeletten steger videre, når den tages af varmen, og vi vil jo ikke have en tør omelet.
Seriøst den bedste omelet opskrift, hvis du spørger mig. Prøv selv!
- 3 stk løg (alm. løg, rødløg eller store skalotteløg)
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk balsamicoeddike
- 1 tsk agavesirup
- 1 håndfuld finthakket grønkål
- 1 spsk olivenolie
- 1 stor tsk smør
- 3 stk æg
- salt
- friskkværnet peber
- 3 skiver økologisk Soignon gederulle
Start med de balsamico karamelliserede løg. Skær dem i halve og skær hver halve løg i 3 kvarte. Kom løgene på en pande med olivenolie og steg ved middelvarme i ca. 15-20 minutter, mens der røres rundt ind imellem. Når de er ved at være dejligt bløde, hældes 1 spsk. balsamicoeddike på samt 1 tsk. agavesirup. Lad det simre ind ved lidt højere varme et par minutters tid, mens der røres jævnligt.
Varm en lille pande op med olivenolie. Kom finthakket grønkål på og rør godt rundt. Lad det falde sammen en smule.
Pisk æggene rigtig godt sammen med et piskeris.
Kom smør på panden med grønkål og lad det smelte. Spred grøntkålen jævnt ud på panden og kom æggemassen på.
Begynd at skubbe æggemassen ind mod midten fra kanterne, gerne med en siliconespatel, så der gøres plads til flydende æggemasse i hullerne. Vip også panden, så der nemmere kan løbe flydende æggemasse ned i hullerne. Steg ved middelhøj varme.
Når overfladen ikke mere har et lag tyndtflydende æg, skal omeletten lige stege 1-2 minutter videre, og sætte sig helt fast. Men den skal stadig være en smule våd på overfladen, da det steger færdig, når den er taget af varmen.
Læg 3 skiver gedeost på omeletten og fold den ene side ind over den anden.
Drys med salt og peber. Pynt med balsamico karamelliserede løg og servér.
Bemærk! Opskriften på balsamico karamelliserede løg rækker til mere end én omelet. Opbevar løgene på køl og brug dem i salater, oven på smørrebrød eller andre æggeretter.
Omelet til morgen, middag og aften
Denne her omelet med gedeost passer faktisk til alle måltider. Morgen, middag og aften. Som aftensmad er der drønhurtig middag på bordet, og som morgenmad er det lige det der ekstra, som der særligt i weekenderne er tid og lyst til. Jeg kan spise den anytime, og jeg elsker simpelthen den der cremede midte med flydende gedeost! En skive landskinke som fyld sammen med osten, ville altså heller ikke være i vejen!
2 kommentarer
Elsker dine opskrifter? Har lige lavet din
blomkålspizza. Den er bare lækker og smager helt
vildt godt.
Årh tusind tak! Det blir jeg så glad for at høre!