Mmmmm… jeg har lavet den skønneste vegetaropskrift. En Orzo pasta opskrift, som jeg personligt selv har lyst til at spise igen og igen og igen. Jeg elsker denne her ret, og især fordi jeg bruger min absolutte yndlingstype pasta, nemlig Orzo.
Orzo er de her små bitte pastaer, som ligner ris, og som faktisk også kan bruges i stedet for ris i fx en risotto. Og det er nærmest, hvad jeg har gjort i denne her ret. Jeg har lavet en anden opskrift med orzo, nemlig denne her pastaret i ovn, som jeg også kan anbefale.
Sådan laver du den skønneste orzo pasta opskrift
Fremgangsmåden bag denne ret er at koge Orzo pastaen i bouillon under låg sammen med en masse andre skønne smagsgivere, indtil pastaen er al dente, og væden optaget, og man har fået en skøn nærmest risotto-lignende ret. Og så vender man selvfølgelig en generøs mængde fintrevet parmesan i. Og husk her endelig at rive parmesanen fra et helt stykke. Der er simpelthen en verden til forskel fra det man selv river, og så det man kan købe færdigrevet. Det første er altid at foretrække.
Og så lige toppe med den allerbedste fetacreme
Det, der så i den grad løfter denne ret op, er, denne her helt vidunderlige fetacreme. Som faktisk bare består af to ting. Creme fraiche og så en cremet feta. Her vil jeg også anbefale, at du bruger en feta i blok, da de er mere cremede end dem i tern.
En generøs skefuld af fetacremen ovenpå pastaretten, ej men det løfter altså retten op på et helt andet niveau. Jeg serverede retten i går for vores søde naboer på 1. sal, og de var også ret begejstrede. Og det særligt gode ved retten er også, at den faktisk passer sig selv. Efter at ingredienserne er stegt lidt, kommer bouillonen på, og så passer det nærmest sig selv under låg. Så det er altså også en genial opskrift at servere for gæster.
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1,5 tsk tørret rosmarin
- 200 g datterino tomater eller cherrytomater
- 250 g orzo pasta
- 1 spsk æblecidereddike
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 50 g fintrevet parmesan, fra helt stykke
- 1 potte frisk basilikum, bladene herfra
- Friskkværnet peber
- Flagesalt
- 200 g creme fraiche 18 % eller 9 %
- 100 g feta
Hak skalotteløg og hvidløg fint.
Steg det gyldent 1-2 minutter i olivenolie i en dyb pande.
Halvér tomaterne og kom dem på panden.
Tilsæt tørret rosmarin.
Tilsæt orzo pastaen og rør godt rundt, så pastaerne bliver blanke.
Kom 1 spsk æblecidereddike på og lad det koge helt ind.
Tilsæt grøntsagsbouillon, skru ned og lad retten simre under låg i ca. 12-15 minutter. Rør undervejs et par gange, så det ikke sætter sig fast i bunden.
Mos fetaen groft med en gaffel og rør den sammen med creme fraiche. Stil til side til servering.
Når orzo pastaerne er al dente og retten er dejligt cremet som en risotto tilsættes fintrevet parmesan.
Hak basilikum groft og vend også det i retten.
Smag retten til med friskkværnet peber og flagesalt.
Anret på fire tallerkner og servér med 1-2 spsk fetacreme ovenpå.