Her kommer lige en super super nem opskrift på ovnbagte rødbeder. Og den kommer fordi, jeg forleden havde så mange rødbeder liggende, at jeg tænkte NU må jeg få gang i rødbedeopskrifterne. Og jeg elsker rødbeder. Men de er lidt omstændige at arbejde med synes jeg, så de får desværre altid lov til at ligge lidt, inden jeg tager mig sammen.
Men det er er det hele værd, når jeg så gør. For som nævnt så er jeg altså bare vild med den søde rødbedesmag. Og de er det perfekte tilbehør til så mange retter. Forestil jer de her ovnbagte rødbeder sammen med en skøn tærte. Fx min galette med grønkål?! De kunne også serveres som tilbehør til de her Chipolata pølser med sennep og honning. Uh, det ville også være godt! Der er altså virkelig mange ting som bagte rødbeder er godt til.
Ovnbagte rødbeder til salaten eller omeletten dagen efter
Opskriften her er til en stor portion, for det er simpelthen helt genialt at have nogle bagte rødbeder tilovers dagen efter. De kan kommes i frokostsalaten fx. en skøn pastasalat eller serveres sammen med frokostomeletten. Jeg havde en del tilovers og dem kom jeg i min pastasalat med de små orzo pastaer, I ved nok dem jeg taler så meget om og blandt andet bruger i denne her opskrift.
Et lille tip med rødbeder!
Og hey, nu vi er ved rødbeder. Må jeg ikke lige give jer et godt rødbede-tip. Prøv at rive rå rødbede (skrællet selvfølgelig) ned i jeres havregrød om morgenen og lad det koge med. Grøden bliver totalt pink, men nøj hvor det smager godt. Og så top grøden med mandelsmør fx eller kakaonibs. Det er seriøst en lækker morgenmad. Og i øvrigt en opskrift jeg også har med i min første kogebog GRØN MORGENMAD.
- 600 g skrællede rødbeder
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk balsamicoeddike
- 2 spsk hakket frisk rosmarin
- Flagesalt
- Friskkværnet peber
Sæt ovnen på 225 grader.
Skær de skrællede rødbeder ud i små til mellemstore stykker.
Kom rødbederne i en skål og vend dem med olivenolie, balsamicoeddike og frisk rosmarin.
Fordel dem ud på en bageplade med bagepapir.
Drys med flagesalt og peber.
Bag rødbederne møre i ovnen i ca. 30-35 minutter. Vend dem 1-2 gange undervejs.