Jeg har lavet en meget simpel men super lækker påskekage med påskeæg og med smag af citron og hvid chokolade. Den smager sådan nærmest af citronfromage. Og så er den dejlig svampet! Det er en svensk kladdkaka, som jeg har lavet før i en udgave med appelsin, nemlig denne her kladdkaka opskrift med appelsin. Og det, der er særligt ved den svenske kladdkaka er, at det er denne her helt kompakte kage, der nærmest er klæg indeni, og som udenpå nærmest er helt makron-agtig.
Faktisk er det virkelig vigtigt, at man ikke bager kagen for længe, for den må meget gerne være svampet! Nogle mener endda, at den skal være nærmest helt flydende i midten. Jeg prøver at finde en god mellemvej. Men faktisk hellere lidt for underbagt end overbagt.
Påskekage med påskeæg
Jeg tænkte, jeg ville bruge kladdkakan, som udgangspunkt i min påskekage og så bage kagen med fine små kulørte påskeæg. Og det blev virkelig lækkert. Efter bagning pyntede jeg også kagen med ekstra påskeæg, for de synker nemlig ned under bagningen. Jeg havde lavet en hindbærskum til med flødeskum og hindbær, men kagen er altså lige så god, hvis ikke bedre bare i sig selv.
Påskekagens bagetid
Denne her påskekage skal have mellem 20-24 minutter. Det varierer meget efter ovn. Hjemme hos mig får den 21-22 minutter. I min ovn i Sverige skal den kun have 20 minutter. Det bedste tip er, at stikke i kagen og se om der hænger helt våd dej ved, for det skal der ikke. Men er det meget fugtige krummer, så er det helt fint!
Og så bager jeg kagen i en stålform, hvor varmen virkelig trænger igennem. Så hvis du bruger en porcelænsform, kan det også ændre lidt på bagetiden.
Jeg håber virkelig du har lyst til at lave denne her påskekage, for den smager så godt! Og husk endelig at følge med ovre på min instagram for flere opskrifter.
- 100 g smør
- 100 g hvid chokolade (jeg bruger Lindts hvide chokolade)
- 160 g sukker
- 2 æg
- 1 stor økologisk citron (saften fra 1/2 citron og fintrevet skal af den hele)
- 130 g hvedemel
- Små kulørte påskeæg
Sæt ovnen på 175 grader.
Beklæd en 28 cm. tærteform med bagepapir.
Smelt smørret i en lille gryde ved middelvarme
Knæk chokoladen ned i, så det smelter.
Pisk sukker og æg sammen i en røreskål til luftigt.
Vend det smeltede smør og chokolade i.
Vend mel, fintrevet citronskal og saft i.
Kom dejen i formen og bag kagen midt i ovnen imellem 20-24 minutter. Det afhænger af ovnen. Stik i kagen efter 20 minutter, og se om der hænger helt våd dej ved. Gør der det, så giv den et par minutter mere. Men kagen skal være til den klæge side.