I den grøntsagskasse vi fik forleden lå der et KÆMPE bundt pak choi, altså virkelig kæmpe! Og vi har faktisk nærmest spist det hele ugen. Jeg har kommet den skønne kål i de fleste af de retter, vi har fået i løbet af ugen. Jeg har endda sneget det ned i Nords grøntsagsmos.
Hvis du ikke helt er med på, hvad pak choi lige er (bare rolig, det havde jeg heller ikke helt styr på før denne uge), så kan du læse lidt om den her . Men det er, som der står, en kåltype, og kan egentlig bruges på samme måde, som man bruger andre slags kål. Det smager super godt!
Pak choi med lækker asiatisk sauce
Men sådan som jeg allerbedst kan lide at tilberede pak choi er på denne måde med en lækker asiatisk inspireret sauce, der er både sød og salt. Og så er jeg kæmpe fan af sesamolie, og giver derfor kålen et ordentligt skvæt af det lige til sidst for at smage det til. Derudover får kålen også selskab af godt med hvidløg. Det er jo altid godt.
Kan du ikke lige finde denne lidt særlige kål, kan du sagtens bruge en anden lidt mere tilgængelig som f.eks. spidskål.
Har lavet denne her varme salat to gange i denne uge. Den ene gang fik vi økologisk kyllingebryst til og den anden gang var det uden kød med med to spejlæg og fuldkornsris til. Lækkert måltid begge gange.
- 4 stk store pak choi
- 1 stk stort forårsløg
- 3 fed hvidløg
- Olivenolie
- 2 spsk. soja
- 1 spsk. akaciehonning
- Sesamolie
- Sesam til pynt
- Rens pak choi'en, skær stænglerne i mellemstore stykker, og kom dem i en skål for sig. Skær bladene i lidt større stykker og dem i en skål for sig.
- Snit forårsløget og skær hvidløget i tynde skiver.
- Varm olivenolie op på en pande. Kom forårsløg, hvidløg og pak choi stængler på panden, og lad det stege et par minutter under omrøring.
- Kom bladene i, sammen med soja og honning, og rør godt rundt.
- Når bladene er faldet en smule sammen, smages salaten til med sesamolie, og det hele simrer et par minutter mere.
- Servér den stegte pak choi med sesam.
8 kommentarer
Jeg er helt betaget af dine billeder, de er virkelig flotte! Hvor er tallerkenen forresten fra? Den er virkelig fin 🙂
Årh tusind tak Josefine. Den er købt i Malmø i butikken Lagerhaus ?
Super lækre og inspirerende opskrifter, Tak ?
Tusind tak! Det gør mig så glad at høre!
Så fine billeder og lækre opskrifter
Tusind tak!
Supper nem og god opskrift
Dejligt at høre! Tak!