SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED WWF: Jeg vil i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden endnu engang slå et slag for fisk fanget med naturskånsomme redskaber og fanget lokalt ved vores egne danske kyster. For det giver så meget mening, synes jeg, når man både tænker miljø og bæredygtighed. Og vælger man lokalt, kan man give sig i kast med sæsonens spændende fisk. Fx den alt for undervurderede skrubbe her. Det er altså en fisk, der fortjener langt større opmærksomhed end den får. Og det vil jeg give den her med min opskrift på panerede skrubbefileter.
De sprødeste panerede skrubbefileter går rent hjem hos børnene
Du kan lige så godt bruge skrubber til dine stegte fiskefileter. De er mindst ligeså velsmagende som rødspætter. Og foruden den gode smag og det lækre kød, så er det også en fiskebestand, der har det godt og som ikke er overfisket.
Jeg serverede de panerede skrubbefileter for mine to drenge på 1 og 4 år, og de var ellevilde. Tror nærmest den store spiste 4-5 stykker, og det er jo en fryd for en mor her, når børnene slubrer det i sig. For særligt når det kommer til fisk, bliver jeg så glad, når børnene spiser masser af det. For det er simpelthen så sundt og totalt hjernemad.
Til fiskefileterne har jeg lavet en blomkålsremoulade og så nogle sprøde timian-kartofler, og det er altså også noget tilbehør, som altid hitter hos børnene hjemme hos mig.
Få din fiskehandler til at filetere fisken
Jeg fik min fiskehandler til at filetere skrubberne for mig, så jeg bare kunne gå hjem og panere dem og smide dem på panden. Og det gode ved det er, at du så også kan få skind og ben med hjem og koge fond på. Det gjorde jeg også, og efterfølgende lavede jeg den lækreste fiskesuppe med fonden til to dage. En suppe jeg smagte til med masser af dild, citron og fløde og kom hele stykker sej i.
Hvis du er mere nysgerrig på, hvad alt det her med naturskånsomt fanget kystfisk er, så kan du læse mere i mine forrige indlæg fx det her indlæg om min tur ud på en fiskekutter.
- 1/4 blomkål
- 1 dl eddike
- 1/2 dl sukker
- 4 kviste frisk timian
- 4 kviste frisk dild
- 6 hele peberkorn
- 4 spsk god mayonnaise
- 2 spsk creme fraiche, græsk yoghurt eller ymer
- 1/2 tsk karry
- 1/2 tsk stødt gurkemeje
- Salt
- 1 spsk kapers
- 1 kg kartofler
- 6-7 kviste timian, bladene deraf
- Olivenolie
- Ca. 1 tsk salt
- 8 skrubbefileter
- Hvedemel
- 2 æg
- Rasp
- Smør til stegning
- Flagesalt
Skær blomkålen ud i små buketter.
Kog eddike, sukker, timiankviste, dildkviste og peberkorn op i en lille gryde. Tag det af varmen, når sukkeret er smeltet.
Kom blomkålsbuketterne i og sæt gryden på køl.
Rør creme fraiche og mayonnaise sammen. Tilsæt krydderier og kapers.
Smag til med salt.
Når buketterne er afkølede, hældes lagen fra og de blandes med dressingen.
Sæt ovnen på 225 grader alm. ovn.
Skyl kartoflerne og skær dem i små stykker.
Kom dem på en bageplade med bagepapir.
Hæld olivenolie over og salt, samt bladene fra timiankvistene. Vend rundt og sæt i ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil de er sprøde.
Pisk æggene sammen i en dyb tallerken.
Hæld hvedemel i en dyb tallerken og rasp i en tredje tallerken.
Panér først filetten i hvedemel, dernæst æg og til sidst rasp.
Steg skrubbe fileterne på en varm pande ved høj varme i smør. Et par minutter på hver side.
Drys flagesalt over de færdigstegte skrubbefileter og servér sammen med blomkålsremouladen og de bagte timian-kartofler.
4 kommentarer
Neej, hvor blev jeg glad
Du er tilbage🤗
Kh Birgit
Ja det kan du tro!
Det samme her, det er skønt at der igen kommer lidt liv på siderne, selv om der jo er nok at tage af.. 😀
Tusind tak, det er jeg glad for at høre!