Paneret feta smager jo så godt! Feta vendt i mel, æg og krydret pankorasp og så stegt helt sprødt på panden. Indeni vil fetaen være helt blød og cremet. En virkelig skøn ret, du kan servere som tilbehør, eller som du kan servere som en selvstændig ret måske med pasta eller gnocchi til.
Paneret feta med skønne bagte tomater til
Jeg spiste netop fetaen i går som en selvstændig ret sammen med skønne ovnbagte balsamico cherrytomater og så frisk pasta til. Det var virkelig skønt. Men jeg har også lavet den som tilbehør til kyllingefrikadeller og ovnkartofler. Også dejligt.
Hvordan laver man paneret feta?
Det er super simpelt at lave paneret feta. Og udover fetaen skal du egentlig bare bruge basisingredienser, som man ofte har på lager. Her er de vigtigste trin:
- Brug en dejlig græsk feta á 200 g. Der er efterhånden en dejligt stor udvalg i de større supermarkeder, så find din yndlingsfeta.
- Krydr din panko rasp med lige de krydderier og krydderurter, du har lyst til. Se min opskrift som mere vejledende. Jeg brugte de krydderier, som jeg lige havde lyst til på dagen. Men særligt citronskal kan anbefales at beholde og chiliflager.
- Steg i rigeligt olivenolie, så paneringen ikke sidder fast.
- Steg først på høj varme for at lave en sprød stegeskorpe og så derefter på lavere varme, så fetaen kan nå at blive dejlig blød.
Det var nogle af de vigtigste trin. Og hvis du også laver de ovnbagte cherrytomater, så står de jo bare og hygger sig i ovnen, mens du steger fetaen. Det er egentlig ret nemt og dejligt overskueligt. Og hey… her til sidst vil jeg lige huske på, at jeg jo også har min nemme opskrift på feta pasta, hvor man bager det hele i ovnen (også pastaen) og ender med en cremet pastaret. Og og og… denne her opskrift på bagt feta med cherrytomater og pastaris er altså også virkelig god!
- 250 g cherrytomater
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk balsamico
- 1 spsk olivenolie
- 1/2 tsk flydende honning
- 1/2 tsk tørret timian
- 1/4 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- 200 g feta
- 1/2 dl panko rasp
- 1 spsk finthakket frisk rosmarin
- Fintrevet skal af 1/2 øko citron
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk Urtekram løggranulat
- 1/4-1/2 tsk tørrede chiliflager
- 1/2 tsk paprika
- 1 æg
- 1 spsk hvedemel
- Olivenolie til stegning ca. 3-4 spsk.
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
Halvér cheerytomaterne og kom dem i et lille ovnfast fad med presset hvidløg og alle de øvrige ingredienser. Vend godt rundt og bag i ovnen i 15 minutter.
Dup fetaen tør for vand.
Rør panko sammen med rosmarin, citronskal og de tørre krydderier. Hæld det i en dyb tallerken.
Pisk ægget i en anden dyb tallerken.
Kom hvedemel i en sidste dyb tallerken.
Vend først fetaen i hvedemel.
Derefter i det piskede æg.
Vend til sidst osten i panko.
Varm en pande op med olivenolie ved middel til høj varme.
Steg den panerede feta et par minutter på hver side, så den får farve. Skru herefter ned til lav varme og lad den stege en 5-minutters tid mere, så fetaen bliver dejligt blød.
Servér med det samme sammen med det bagte cherrytomater.