SPONSORERET SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Jeg har lavet en opskrift på en super dejlig sommerret, nemlig pasta med asparges og friskbælgede ærter. Med masser af smag fra frisk mynte og citron. Og så selvfølgelig lige toppet med noget gedeost, for at skrue helt op for cremetheden.
Jeg fik sådan lyst til at lave retten, da jeg spottede de skønneste asparges i supermarkedet. Og da min altan bugner af frisk mynte (den er gået helt amok), ja så opstod retten lidt af sig selv.
Tips til at lave den bedste pastaret
Kender I det med, at det nogle gang kan være svært at lave pastaretter præcis lige så gode, som dem man får i Italien eller på en god italiensk restaurant? Det har jeg i hvert fald prøvet nogle gange. Men nu har jeg fundet frem til de vigtige tricks, det kræver for at lave en pastaret, der smager som i Italien. Og denne opskrift på pasta med asparges er ingen undtagelse.
- Punkt 1: Brug en god olivenolie og brug rigeligt af den. Man skal ikke være nærig med de gode dråber. Der er masser af gode fedtsyrer i, og så afrunder de smagen på helt fantastisk vis.
- Punkt 2: Brug en god pasta. Det betaler sig virkelig! Køb god pasta med hjem når du er sydpå, det gør jeg altid. Udvalget er markant større og priserne helt i bund for selv de gode brands. Og brug salt i kogevandet.
- Punkt 3: Ost, ost, ost. Om det er gedeost som her, parmesan, mascarpone, ricotta eller anden, så er ost uundværlig i en god pastaret.
- Punkt 4: Skal pastaretten være cremet og inkludere en slags sauce, så gem altid noget af pastavandet. Det indeholder masser af stivelse og er genialt til at få saucen til at klæbe til pastaen.
- Punkt 5: Endelig så vil jeg altid anbefale at man bruger friske krydderurter til sin pastaret. Måske lidt ukonventionelt i forhold til klassiske italienske retter, men jeg kommer fx gerne rosmarin eller frisk timian i min Pasta Carbonara
En super skøn og enormt sommerlig pastaret med danske asparges og ærter
- 200 gr pasta (Jeg brugte pastatypen Orecchiette men alle typer dur)
- Vand
- Salt
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 bundt grønne asparges
- 500 gr friske ærter i bælg (Vægt: før de er er bælget)
- 1/2 tsk salt
- 1 spsk citronsaft
- Fintrevet skal fra 1/2 økologisk citron
- 1 tsk smør
- Friskkværnet peber
- 10 gr grofthakket mynte (Svarende til en god håndfuld)
- 6-8 skiver Soignon økologisk gederulle
- God olivenolie
- Revet citronskal og frisk mynte til topping
Sæt vand, tilsat salt, over til at koge til pastaen.
Bælg ærterne, skyl aspargesene og skær dem over i mundrette stykker.
Når vandet koger tilsættes pastaen og koges al dente.
Snit hvidløg og steg det kort i 2 spsk. olivenolie i en dyb pande. Det må ikke tage farve.
Tilsæt asparges og rør godt rundt. Lad stege 2-3 minutter. Tilsæt ærterne og vend rundt.
Tilsæt citronsaft-, skal, salt, smør og peber. Vend til sidst frisk mynte i. Smag til og skru ned for varmen.
Vend den kogte pasta sammen med asparges og ærter i den dybe pande.
Anret pastaretten på to tallerkener. Dryp med god olivenolie. Læg skiver af gedeost oven på og drys med salt, peber og revet citronskal. Servér!
3 kommentarer
Jeg har lige lavet retten, og den smager fantastisk!
Tak for en skøn opskrift ?
Ih hvor skønt at høre!!
Jeg elsker nye opskrifter