Det her er en super enkel og lækker opskrift på pasta med aubergine. Ikke mindst fordi den indeholder mine yndlingsnødder, nemlig cashewnødder. Jeg tror, at jeg er lidt afhængig af cashewnødder. Jeg har i hvert fald altid en pose i skabet og når weekendens rødvin skal lukkes op, skal den altid først nydes med en lille skål cashewnødder.
Lækker pasta med aubergine og mine yndlings cashewnødder
I denne her pastaret blendes cashewnødderne og giver en helt vidunderlig smag til pastaen og den bagte aubergine. Citronskallen balancerer fint med den lidt federe smag af nød og alt i alt er det en pastaret, som varmt kan anbefales.
Super lækker pasta med aubergine. Den perfekte hverdagsret.
- 350 gr pasta
- 2 små auberginer
- 100 gr usaltede cashewnødder
- olivenolie
- salt
- friskkværnet peber
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk fintrevet citronskal
- 1 tsk presset hvidløg
- 1 tsk finthakket rød chili
Blend cashewnødderne til man har en konsistens som rasp.
Bland olivenolie, citronsaft- og skal, samt hvidløg og chili og stil marinaden til side.
Skær auberginerne i små stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir. Hæld godt med olivenolie over og krydr med salt og peber. Bag auberginestykkerne i ca. 25 minutter ved 200 gr., indtil de er møre.
Kog pastaen al dente og bland den varme pasta sammen med den bagte aubergine, citronmarinaden og de fint blendede cashewnødder, og smag retten til med salt og peber.
Pynt med revet citronskal ved serveringen.