Denne her cremede pasta med græskar og linser er nu blevet tilføjet min liste over nemme, skønne efterårs-hverdagsretter. Fordi sådan en liste er altid god at have! Og denne her ret er virkelig en skøn, overskuelig og super velsmagende ret til de lidt kolde dage, vi går i møde. Hvem kan sige nej til en super cremet sauce med møre stykker græskar, smag af rosmarin og den dejligste linguine, der suger al den lækre sauce op? Jeg kan i hvert fald ikke.
Pasta med græskar og den skønneste sauce
Græskarret i denne ret, bliver skåret i mellemstore tern, og kogt møre i den mest cremede sauce med creme fraiche. Og her skal man ikke spare på fedtprocenten. Gå med 38 %, det gør hele forskellen. Du kan også bruge mascarpone, hvis du har lyst. Og så kommer jeg tørret rosmarin i, for det giver den skønneste smag. Chiliflagerne er også geniale, og er med til at give retten en lille smule bid. Du kan jo bare komme mere chili i, hvis der ikke er børn, der skal spise med.
Men det er også en forholdsvis simpel sauce, så der er i den grad også plads til at sætte sig eget præg på den. Det kunne fx være med friske krydderurter. Salvie og basilikum er jo altid et hit.
Andre skønne opskrifter med græskar
Græskaropskrifter er noget, jeg efterhånden har en hel del af her på bloggen. Jeg elsker græskar og har altid gjort. Den er så super anvendelig ,og så smager det jo bare godt. Sødt og cremet. Og det leder mig hen til, at jeg da lige vil slå et ekstra slag for den skønne grøntsag og dele nogle af mine bedste opskrifter med græskar her:
Gnocchi opskrift med græskar, pancetta og salvie
Hjemmelavet pizza med gedeost, græskar og pancetta
Græskarrisotto
Nem pastaret med græskar og bacon
Sund lasagne opskrift
- 1 lille græskar (jeg brugte et lille økologisk ca. 550 g i skrællet vægt uden kerner)
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 stor tsk med top tørret rosmarin
- 1/2 tsk tørrede chiliflager
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 200 g creme fraiche 38% (mascarpone kan også bruges)
- 3 dl vand
- 1 tsk groft eller flagesalt
- Friskkværnet peber
- 1 ds grønne linser (240 g drænet vægt)
- 400 g Linguine pasta
Skræl græskaret, fjern kernerne og skær det ud i mellemstore tern.
Hak løg og hvidløg og steg det gyldent i olivenolie i en dyb pande.
Kom græskartern på samt rosmarin og chili.
Tilsæt tomatkoncentrat og rør godt rundt.
Kom creme fraiche og vand på og kog op. Skru ned, læg låg på og lad det simre under låg i 10 minutter til græskarternene er netop møre.
Bring vand til pasta i kog i en gryde.
Kog pastaen al dente.
Smag saucen til med salt og peber.
Dræn linserne og skyl dem under vand. Kom dem i saucen og rør godt rundt.
Anret pastaen på 4 tallerkner og hæld græskarsaucen over.