Pastaret i ovn med chorizo og ost. Lad mig lige uddybe, hvad det indebærer. Her taler vi om de små fine Orzo pastaer, der ligner ris, i en krydret skøn tomatsauce med masser af parmesan. Og så revet mozzarella på toppen og chorizo pølse. Ja tak!
Perfekt hverdagsmad. Og en ret der bare passer sig selv. Først 10 minutter under låg i en gryde og så 10 minutter i ovnen til osten er dejligt smeltet og pølsen sprød. Det smager så godt.
Pastaret i ovn – en slags one pot
Man kan sagtens kalde denne her ret en slags one pot. Altså en ret, hvor alt bare skal ned i en gryde. Og de retter er altså ret geniale, hvis man har en dag, hvor man ikke lige orker at have alle mulige pander og gryder i brug.
Jeg vælger lige at komme gryden i ovnen i 10 minutter til sidst. Og det er for at få osten til at smelte og for at få pølsen til at blive lidt sprød. Det løfter altså lige retten op til det næste niveau. Og her er det lige vigtigt at nævne, at du skal bruge en gryde, der kan tåle at gå i ovnen. Den skal altså have håndtag, der kan klare varmen. Jeg bruger min støbejernsgryde.
På madplanen igen i denne uge
Jeg lavede denne her pastaret i ovn i sidste uge. Og den kommer altså på madplanen igen i denne uge. Orzo pastaen som jeg bruger er en kæmpe favorit hos mig lige pt, og er faktisk også med i en opskrift i min nye kogebog. Jeg køber den hos Nemlig, men de har også fået den hos Coop. Så den er altså til at få fat i. Og hvis ikke du har prøvet denne pastatype endnu, så kast dig ud i den! Den er også fuldstændig genial som “ris” i en risotto.
Og nu vi er ved pastaretter i ovnen, så skal jeg altså også lige linke til min feta pasta i ovn, som også er virkelig skøn.
Brug en gryde, gerne støbejern, der kan sættes i ovnen
- 3 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret rosmarin
- 250 g orzo pasta
- 5 dl hønsebouillon eller kyllingebouillon
- 1 spsk tomatkoncentrat
- 1 ds hakkede tomater
- 35 g parmesan
- Flagesalt
- Friskkværnet peber
- 100 g revet mozzarella
- 10 skiver chorizo
- 1 håndfuld frisk basilikum
Hak skalotteløg og hvidløg fint og steg det gyldent i olivenolie i 1-2 minutter.
Tilsæt krydderierne og rør godt rundt.
Kom pastaen i og rør det hele rundt.
Tilsæt hønsebouillon.
Tilsæt tomatkoncentrat og rør godt rundt.
Tilsæt hakkede tomater og læg låg på.
Lad pastaen koge under låg i 10 minutter. Men rør undervejs, så pastaen ikke sætter sig fast i bunden.
Sæt ovnen på 200 grader.
Tag låget af gryden efter 10 minutter og rør revet parmesanost i. Smag til med salt og peber.
Drys revet ost over og læg skiver af chorizo på. Drys med friske basilikumsblade og sæt gryden i ovnen uden låg.
Bag pastaretten i ovnen i 10 minutter til osten er dejligt smeltet og chorizo pølsen sprød.
OG husk endelig også, at du altid kan følge mig på min instagram profil, hvor jeg lægger en masse madbilleder op hver dag.