Her kommer endnu en perlebyg risotto opskrift, som jeg efterhånden har lavet en del af. Denne gang er det med tomat og parmesan, som er en super nem og skøn hverdagsret. Nogle gange har jeg lyst til et lidt mere kulhydratrigt måltid, og så tyr jeg altid til fuldkorn som f.eks. perlebyg eller perlerug, og gerne i en risotto som denne.
Perlebyg risotto og andre fuldkorns-risottoer
Måske har du allerede set min græskar bygotto eller min yndlings – speltotto med blomkål? Alle sammen bud på nogle lidt anderledes fuldkorns-risottoer og væsentligt nemmere end den klassiske, hvor man skal røre og røre, hvis du spørger mig.
Jeg lavede denne her perlebyg risotto med tomat og parmesan sammen med nogle skønne lammekoteletter, som Mikkel havde haft med hjem fra Island. Måske ikke det mest oplagte valg, men det fungerede faktisk meget godt. Jeg tror dog, at lidt lækkert mørt kylling eller noget godt svinekød, vil gøre sig lige så godt til, hvis ikke endnu bedre.
- 400 gr. kogte perlebyg
- 1 ds. hakkede tomater
- 1 spsk. tomatkoncentrat
- 1 tsk. rørsukker
- 1 løg
- 2 hvidløg
- 2 spsk. fint hakket frisk timian
- Blade fra 1 potte basilikum grofthakket
- 1/4 tsk. cayenne peber eller tørrede chiliflager
- 1/2 tsk. salt
- 125 gr. fint revet parmesan
- Olivenolie
- Revet parmesan til pynt
- Svits finthakket løg og hvidløg i olivenolie i et par minutter på en varm pande.
- Tilsæt hakkede tomater og tomatkoncentrat, og rør godt rundt.
- Kom finthakket timian, cayennepeber, salt og sukker i, og smag til. Husk! Cayennepeber er stærkt og giver retten bid, så put evt. mindre i, hvis du ikke vil have den så stærk.
- Tilsæt de kogte perlebyg og vend den revne parmesan i.
- Vend til sidst grofthakket basilikum i, og server bygottoen med ekstra parmesan og et godt dryp god olivenolie.
En weekend med masser af mad
For at tale om noget helt andet, så har denne her weekend stået på en hel masse mad! Det startede fredag aften med et besøg på restaurant Uformel, som er lillebror til Formel B. Mums det var god mad – altså virkelig godt! Jeg fik bl.a. den bedste tatar. Den overgik faktisk den hidtil bedste, jeg har smagt på restaurant Manfreds i København. Blot et lille tip herfra.
I går var det så min fødselsdag. Jeg blev 29 år, så jeg nærmer mig hastigt de 30! Lidt mærkeligt at tænke på – tiden går bare så hurtigt! Nå men dagen stod på shoppingtur til Malmø. Det elsker jeg simpelthen bare, for jeg kan få så mange økologiske produkter til en meget billigere pris end herhjemme. Vi spiste frokost på cafe SMAK i Malmø Konsthall! Det er virkelig det bedste sted at spise frokost i Malmø, synes jeg. De har altid de lækreste dagens retter og de bedste blandede salater, som følger med retten. Kan varmt anbefales.
Om aftenen havde jeg besøg af nogle dejlige venner, og menuen stod på Arla Unika oste, fennikelpølse, serrano skinke, paté, oliven og meget andet. Så da jeg gik i seng i går ved en 2-tiden, var jeg godt mæt og glad oven på den bedste fødselsdag med de dejligste mennesker.
7 kommentarer
Hej!
Jeg har fulgt din blog i et stykke tid, og har lagt mærke til ikke mindst dine lækre opskrifter, men også flotte keramik og skåle – er det en bestemt keramiker/sted du køber fade, skåle og tallerkener?
Tak for en god blog 🙂
Anders
Hej Anders, Selv tak! Jeg er super glad for, at du har lyst til at læse med! Jeg køber faktisk al mit keramik, når jeg er ude at rejse. Tallerknen på billedet er købt i Thailand, så jeg kan desværre ikke give dig et godt tip til en keramiker her i Danmark. KH Julie
Mange tak for svar 🙂
Lidt vildledende tids angivning når det tager 50 min at koge perlebyg men opskriften siger at det hele kan laves på 25 min.
Det ved jeg nu ikke. Jeg havde kogte perlebyg i køleskabet, og så er det derfra tiden starter. Jeg har aldrig haft intentionen om at vildlede mine læsere. Havde jeg skrevet perlebyg og ikke kogte perlebyg, så skulle kogetiden selvfølgelig angives.
Jeg ville nu give Thue ret og sætte tidsangivelsen op. Når man skal finde en ret og regner med tidsangivelsen, så bliver man da ubehageligt overrasket over tidsforskellen 🙂
Hej Julie, Jeg synes nu jeg er dækket ind, ved at der står kogte. Men jeg tager kritikken til mig, og husker dette til næste gang, jeg laver en lignende ret. Bedste hilsner Julie K