Så kommer der lige et lyn-indlæg med en lækker pesto, som jeg lavede i dag i min halve times pause fra specialet. For denne her pesto tager virkelig ikke lang tid at lave, og smager skønt. Og så er det også en sjov, nem og billig værtindegave, hvis man skulle have lyst til det. Opskriften er så simpel, at den faktisk kun inkluderer 3 ingredienser, hvis man vel og mærke kan få fat i de soltørrede tomater i olivenolie med krydderier, som jeg har brugt. Jeg ved, at de kan fås i Irma og i Salling i Århus. Men hvis ikke man kan, så kan man sagtens bruge et glas uden krydderier og så selv tilføje nogle tørre krydderier efter eget valg.
Ingredienser (1 glas)
1 glas soltørrede tomater i olivenolie m. krydderier (280 gr.)
Ca.150 gr. mandler (afhængig af hvor meget olie du bruger, så prøv dig frem)
1 hvidløg
Tilberedning
Blend de soltørrede tomater, og den olie de ligger i, sammen med mandler og et hvidløg, indtil det har fået den rigtige ‘pesto’ konsistens. Og så er den færdig. Fyld den i et rent glas og opbevar den i køleskabet.
2 kommentarer
Det ser godt ud! Hvor lang tid kan det cirka holde sig i køleskab? 🙂
En uges tid vil jeg tro, hvis glasset er skyllet godt i kogende vand inden det påfyldes : )