Udover opskriften på denne her pinxtos med manchego, grillet peberfrugt og ansjos kommer der også lige en lille gastronomisk update her fra Barcelona, hvor Mikkel, jeg og lillemanden nu har været i snart to uger, og heldigvis har to uger tilbage hernede!
Eller det vil sige, vi har også lige haft en lille smuttur til San Sebastian, hvor Mikkel har skulle deltage i filmfestivalen. San Sebastian ligger ca. 5 1/2 times togtur fra Barcelona, og er noget så fantastisk. Den er en badeby, ligesom Barcelona, men så er den bare SÅ hyggelig og charmerende.
I San Sebastian spiser man pinxtos
Ja, præcis i San Sebastian spiser man pinxtos, som er noget helt særligt for denne del af Spanien, nemlig Baskerlandet. Pinxtos er små hapsere, som man spiser oppe ved baren. Der er et væld af barer i San Sebastian, der alle serverer deres egne udgaver. Og jeg nød selvfølgelig at gå ombord og udforske alle mulige forskellige varianter. Mine favoritter var dem, der lige fik sneget en ansjos ind, for jeg elsker ansjos, og derfor er der selvfølgelig også ansjos i min opskrift her!
På min Instagram kan man se et billede af nogle af de pinxtos, jeg nød.
Opskriften
Denne her opskrift er meget simpel, men det beskriver ret fint den mad, vi får lavet her i Barcelona. For når råvarerne er gode, så skal der ikke så meget til. Og det må man sige, de er her.
Vi har lejet en lejlighed hernede, så vi selv kan lave mad, og det er virkelig skønt, når man har en lille baby med. Og jeg ELSKER at gå rundt og handle i Barcelona, og særligt deres økologiske supermarkedskæde Veritas, er et hit.
Vi bor i et dejligt lokalt område, hvor vi faktisk ikke ser skyggen af turister, hvilket er ret så usædvanligt for Barcelona. Og så nyder vi ellers bare hinanden og at vi har så meget tid sammen. Ikke mindst Mikkel synes, det er skønt, at være så meget sammen med Nord, som jo er blevet 8 måneder, og kan så meget nu (vi er lige ved at kunne kravle!…)
Denne her pinxtos fik vi til frokost forleden på terrassen sammen med et køligt glas rosé. Og det var en skøn kombi!
- 2 skiver ristet ciabattabrød
- Olivenolie
- 4 ansjoser
- Tynde skiver manhego
- Evt. grofthakket frisk persille
- Skiver af grillet peberfrugt uden skind kan du ikke købe dem færdige, er de super nemme at lave, søg blot på grillet peberfrugt på nettet. Ved Arla har nogle opskrifter liggende
- Dryp olivenolie på de ristede brød og skær dem over på midten, så man har 4 små brød.
- Læg grillet peberfrugt på, derefter skiver af manchego ost og afslut med en ansjos.
- Drys gerne med grofthakket persille og dryp med ekstra olivenolie.