SPONSORERET SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Pizza er et ret stort hit herhjemme hos mig, og vi får det flere gange om måneden. Det er virkelig noget alle kan lide, og jeg elsker at eksperimentere med alle mulige smagskombinationer. Denne her pizza med kartoffel er ret klassisk. Måske lige med undtagelse af de søde kartofler. De gir det søde modspil til den salte ost, og det er jeg vild med. Og så pynter de pænt på pizzaen.
Mit bud på en klassisk pizza med kartoffel
Der findes et hav af bud på en kartoffelpizza derude på nettet, og især forskellige måder at tilberede kartoflerne på, som jo er de væsentligste i denne her opskrift. Nogle koger kartoflerne først, andre bager dem og andre bruger dem helt rå i tynde skiver.
Jeg har eksperimenteret en del og faktisk prøvet alle metoder, men synes helt klart, at man får det bedste resultat ved at bage kartoffelskiverne først. Bare indtil de lige er møre og har fået en let gylden farve. Og så skal de op på pizzaen og bage sammen med deres bedste venner rosmarinen og gedeosten.
Den allerbedste pizzadej
Pizzadejen har jeg også eksperimenteret en del med her indenfor den senere tid, og det er der kommet et helt indlæg ud af, hvor jeg giver opskriften på den allerbedste pizzadej. Du kan selvfølgelig også bare se den her. Det er den samme. Og er du på udkig efter andre former for fyld på din pizza, så tag evt. et kig på mine pizzaer med:
Er du mere til low carb versionen af pizza, så har jeg også lavet nogle bud på dem lige her:
Den bedste opskrift på pizza er en pizza med kartoffel, hvis du spørger mig!
- 2 1/2 dl. vand
- 20 gr. gær
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
- 375-400 gr. Tipo 00 hvedemel
- 3 mellemstore kartofler
- 2 små søde kartofler
- Masser af frisk rosmarin (ca. 2-3 spsk. hakket)
- 6 spsk. marscapone
- 1 stk. frisk mozzarella
- 3/4 Soignon økologisk gederulle
- Olivenolie
Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt olivenolie og salt og rør melet i lidt ad gangen. Når dejen begynder at blive hård at røre rundt, hældes den ud på bordet og æltes godt. Tilsæt hele tiden mere mel efter behov. Men gem lidt til dejen skal rulles ud senere.
Når dejen ikke længere hænger fast på bordet og kan rulles mellem hænderne uden at hænge fast, lægges den i en skål med lidt mel i bunden (så den er nem at få ud efter hævning).
Lad dejen hæve under et klæde i en 1 time.
Skær kartoflerne ud i skiver. Skrællen kan beholdes på medmindre den er meget knoldet og ujævn. Vend dem med olivenolie og læg dem på en bageplade ved siden af hinanden. Drys med salt og peber og bag ved 200 gr. i ca. 15 minutter.
Del dejen i to og rul hver dej ud til en pizza.
Smør marscapone på pizzabundene med bagsiden af en ske.
Fordel de bagte kartoffelskiver.
Læg tynde skiver mozzarella på og til sidst fordel skiver af gederulle.
Drys med masser af grofthakket og hele blade rosmarin.
Drys med friskkværnet peber og bag i ovnen ved 225 gr. i ca. 20-25 minutter.
Dryp god olivenolie over de færdigbagte pizzaer og servér.